Ex-päätoimittajalta täyslaidallinen Ville Niinistöstä ja puolueesta – ”Puheet vihreiden kaksinaamaisuudesta alkavat saada katetta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ex-päätoimittajalta täyslaidallinen Ville Niinistöstä ja puolueesta – ”Puheet vihreiden kaksinaamaisuudesta alkavat saada katetta”

Vihreän Langan entinen päätoimittaja, nykyään Etelä-Suomen Sanomien toimituspäällikkönä työskentelevä Juha Honkonen suomii kolumnissaan reippain sanoin vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistöä.

7.1.2017 9:24

– Ennen puheenjohtajuuskisaan liittyvää loanheittoa vihreät ovat itse vaatineet avoimuutta ja vaalineet sananvapautta. Juha Sipilääkin arvostellut kollega Ville Niinistö taas tunnetaan inhottavana piikkinä toimittajien lihassa. Olen seurannut piikittelyä läheltä ja saanut siitä osani, Juha Honkonen kirjoittaa ja jatkaa kertoen, miten Niinistö on vuosi toisensa perään jatkanut toimittajien kysymyksiin vastaamista hyökkäävällä tavalla.

Vuoden 2016 helmikuuhun saakka Vihreän Langan – oman puolueen lehden – päätoimittajana toiminut Honkonen kertoo, että Niinistö oli soittanut hänelle useasti tuohtuneena ja moittinut lehdessä julkaistuja juttuja. Välillä Niinistö oli Honkosen mukaan ”pommittanut tekstiviesteillä”.

– Niinistö tuli mieleeni, kun Suomen Kuvalehti uutisoi Sipilän viesteistä Ylen toimitukseen, Honkonen sivaltaa.

Honkonen piikittelee Niinistöä myös puolueen puheenjohtajapeliin sotkeutumisesta. Vihreät valitsee Niinistölle seuraajan ensi kesän puoluekokouksessa. Nykyinen puheenjohtaja ei voi enää asettua ehdolle, sillä hänelle tulee sääntöjen rajaamat kolme kautta nuijan varressa täyteen.

Outi Alanko-Kahiluotoa pidettiin vahvana kandidaattina Niinistön seuraajaksi, mutta hän ilmoitti vuoden lopussa, ettei lähde ehdolle. Syyksi Alanko-Kahiluoto kertoo, että tilanne on kiusallinen, koska Niinistö tukee työnsä jatkajaksi Emma Karia. Tuon väitteen Niinistö myöhemmin kiisti.

Kirjoituksensa lopussa Honkonen vielä kritisoi vahvasti puolueen kaksilla rattailla ajamista.

– Vihreät ei ole kovin johdonmukainen politiikassaankaan. Ensin puolue hyväksyy ennätykselliset koulutusleikkaukset, ja sitten se kritisoi seuraavaa hallitusta samasta asiasta.

– Puheet perinteiseksi puolueeksi muuttuneiden vihreiden kaksinaamaisuudesta alkavat saada katetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?