Haminassa äärimmäisen kinkkinen voimalapalo – ”Suomessa ei ole mielestäni tapahtunut tällaista koskaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Haminassa äärimmäisen kinkkinen voimalapalo – ”Suomessa ei ole mielestäni tapahtunut tällaista koskaan”

Tuulivoimalan konehuone paloi Haminassa.

Tuulivoimalan konehuone paloi Haminassa.

Julkaistu: 6.1.2017 4:57

Tuulivoimalan konehuone paloi ilmiliekeissä noin sadan metrin korkeudessa.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen henkilökunta joutui torstaina täysin uudenlaisen tilanteen eteen Haminan Paksuniementiellä. Puoli kahden aikaan loppiaisen vastaisena yönä pelastustoimi sai hälytyksen tuulivoimalan palosta.

– Tuulimyllyn konehuone on tulessa. Konehuone on palanut. Nyt propellit vielä käryää, päivystävä palomestari Jukka Viipuri kertoo Ilta-Sanomille paikan päältä.

Palanut konehuone sijaitsee noin sadan metrin korkeudessa.

Palanut konehuone sijaitsee noin sadan metrin korkeudessa.

Noin sadan metrin korkeudella olevaan konehuoneeseen ei Viipurin mukaan ollut mahdollisuutta lähettää ketään. Pelastuslaitos yritti saada paikalle helikoptereita vettä tiputtamaan, mutta tuuli ja pimeys estivät tämän.

– Tällä kertaa ei onnistunut se homma. Pakkanen. Miten tällä pakkasella nekin vehkeet toimivat, Viipuri pohti.

Tuulivoimalan siivekkeet toki pysäytettiin ja sähköt katkaistiin. Muuten palolle ei ole maasta käsin tehtävissä juuri mitään. Viipurin mukaan tärkein tehtävä on alueen eristäminen. Kun siivekkeet vielä pyörivät, eristysalue oli noin 500 metriä kanttiinsa.

– Suomessa ei ole mielestäni tapahtunut tällaista koskaan, Viipuri päivittelee.

Palon syttymissyystä ei pelastuslaitoksen mukaan ole vielä minkäänlaista aavistusta. Tuulivoimalat omistaa Haminan Energia.

– Kyllä nämä aika isoja vahinkoja ovat, Viipuri näkee.