Matkustaja ihmetteli bussikuskin vahvaa reaktiota lapsen itkuun: ”Minä en kestä” – HSL pahoittelee

Matkustajan mukaan bussikuski huusi itkevän lapsen äidille torstaina Helsingissä. Hän sanoo, että lapsen äiti ja muut matkustajat järkyttyivät. HSL:n mukaan kuljettaja toimi väärin.

5.1.2017 20:00

HSL:n bussissa matkustanut nainen ihmetteli linja-autonkuljettajan käytöstä ja varsinkin sitä, miten vahvasti kuljettaja reagoi pienen lapsen itkuun, torstaina iltapäivällä Helsingissä.

– Nousin Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n sisäisen liikenteen linjan 41 bussin kyytiin Ruskeasuon varikon pysäkiltä torstaina, bussissa matkannut nainen kertoo Ilta-Sanomille.

– Ihmettelin naiskuljettajan kovaäänistä huutoa. Hän huusi erittäin rumasti äidille, jolla oli noin 2–3-vuotias itkevä lapsi. Kuljettajan karjui kovaan ääneen: ”Nyt jos tuo itku ei lopu, saatte poistua seuraavalla pysäkillä. Minä en kestä. Minulla on työvuoroa vielä yhdeksään saakka.” Tämä oli useimpien bussissa olleiden mielestä kuljettajalta ihan kohtuutonta, olihan kyseessä vain pienen lapsen itku, ihmettelee itsekin kahden lapsen äiti, jolla on kokemuksia lasten kanssa olemisesta ja pitkistä työvuoroista.

”Kuljettajan ei sovi käyttäytyä noin”

Bussissa tilannetta todistaneen naisen mukaan muutamat muut matkustajat ottivat kantaa kuljettajan käytökseen ja lohduttivat itkevän lapsensa kanssa kyydissä ollutta äitiä, joka järkyttyi ja pelästyi silmin nähden kuljettajan huudoista.

– Bussin matkustajat alkoivat puolustaa itkevän lapsen äitiä ja neuvoivat kuljettajaa olemaan välittämättä lapsen itkusta ja keskittymään ahdistumisen sijasta ajamiseen. Jäin sitten itse pois bussista Kauppalantiellä, lähellä Huopalahden asemaa. Kuljettajan ei sovi käyttäytyä noin. Mietin, miten HSL mahtaa suhtautua siihen, jos heidän kuljettajansa ovat syyttä suotta äkäisiä matkustajille, nainen pohtii.

HSL: Kuljettaja ei toiminut oikein

– Kuljettaja ei toiminut oikein. Minkä sille voi, jos lapsi itkee. Nainen, jolle huudettiin, varmaan järkyttyi, tiedottaja Hanna Eriksson HSL:ltä kertoi.

HSL:n viestintä- ja markkinointipäällikkö Sari Kotikangas puolestaan korostaa, että kuljettajan reaktio oli tarpeettoman voimakas.

– Pahoittelemme tätä. Lapsen äiti varmaan yritti tehdä kaikkensa, että lapsi rauhoittuisi, Kotikangas sanoo.

Hänen mukaansa kaupunkiliikenteessä on tietysti välillä kuljettajillakin monenlaisia pulmia, milloin ruuhkien ja pakkasien takia eikä kuljettajillakaan ole siten aina helppoa.

– Lapsen itkun takia kuljettajan ei pitäisi silti alkaa huutaa. Kuljettajahan voisi vuoronsa päätteeksi vaikka hetken levähtää ja rauhoittua, Kotikangas neuvoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?