Mies juotti 13-vuotiaan humalaan ja raiskasi – Itä-Suomen hovioikeus alensi rangaistusta

Itä-Suomen hovioikeus alensi miehen rangaistusta, joka juotti humalaan ja raiskasi 13-vuotiaan tytön. Tekohetkellä mies oli 29-vuotias.

5.1.2017 13:30

Itä-Suomen hovioikeus alensi 13-vuotiaan tytön raiskanneen Chris Martin Hämäläisen, nyt 33-vuotias, rangaistusta raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Itä-Suomen hovioikeus piti Etelä-Karjalan käräjäoikeuden langettamaa kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistusta ”liian ankarana” ja tuomitsi miehen torstaina 2,5 vuoden vankeusrangaistukseen samoista rikoksista.

Mies juotti humalaan 13-vuotiaan tytön ja raiskasi tämän 2013. Uhri oli tekijän tarjoamasta alkoholista niin päihtynyt, ettei hän kyennyt puolustamaan itseään. Oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin, mutta Etelä-Karjalan käräjäoikeus laati asiasta julkisen selosteen. Sen mukaan teko käsitti muun muassa sukupuoliyhteyksiä. Varsinaista väkivaltaa teossa ei oikeuden mukaan käytetty. Tekijä ei ole uhrin sukulainen.

Tekijä myönsi seksuaalisen hyväksikäytön, mutta kiisti julkisen selosteen mukaan raiskauksen.

Mies joutuu maksamaan uhrille yhteensä yli 17 000 euroa korvauksia.

Itä-Suomen hovioikeus perusteli rangaistuksen alentamista sillä, että rikokset ovat täyttyneet samalla kertaluonteisella teolla. Tähän ja uhrin ikäiseen lapseen kohdistuneesta yhdynnästä yleensä tuomittuihin rangaistuksiin nähden käräjäoikeuden yhteinen vankeusrangaistus oli hovioikeuden mukaan liian ankara.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?