Axl Smithille syytteet 32 salakatselusta

Entistä juontajatähteä Axl Smithiä, 32, koskevan salakatseluvyyhdin syyteharkinta on valmistunut.

5.1.2017 12:10

Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on nostanut syytteet liittyen Axl Smithin salakatselurikossarjaan.

Syytteet on nostettu yhteensä 32 salakatselusta, 3 kunnianloukkauksesta ja 2 yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Asianomistajia on jutussa yhteensä 32. Yhden asianomistajan osalta asian lisätutkinta on poliisissa kesken. Syyteharkinta tässä asiassa tehdään ensi tilassa lisätutkinnan valmistuttua.

Rikosasia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 18.1.2017 alkaen. Pääkäsittelylle on tammi- ja helmikuussa varattu yhteensä 11 istuntopäivää.

Asiakokonaisuudessa on tehty kymmentä asianomistajaa koskien syyttämättäjättämispäätökset: kahdeksan osalta ei näyttöä -perusteella ja kahden osalta syyteoikeuden vanhentumisen perusteella.

Jutun pääkuvana oleva video on viime keväältä, jolloin Axl Smith saapui käräjäoikeuteen asian tiimoilta.

Luopui julkisista töistään

Axl Smithin vuosi 2016 oli melkoista kujanjuoksua.

Nelosen Voice of Finland -juontajana tunnettu Smith myönsi maaliskuussa, että häntä epäillään seksinauhojen kuvaamisesta.

Näissä tunnelmissa Axl Smith esiintyi vielä vuoden 2016 alussa. Kuvassa hänen kanssaan myös Voice of Finland -tuomarit Olli Lindholm, Tarja Turunen, Redrama ja Michael Monroe.

– Pääsin hetki sitten poliisin kuulustelusta. Vietin yön sellissä ja mua syytetään salakuvaamisesta, kertoi Smith YouTubessa julkaisemallaan videolla.

 Olen pyytänyt koko sydämestäni anteeksi varmaan 800 kertaa. Ja tulen tekemään sitä varmaan seuraavat 80 vuotta.

Rikosepäilyjen paisuessa Smith vetäytyi käytännössä katsoen kaikista julkisista tehtävistään: hän jätti niin Emma-gaalan juontajan kuin Unicefin hyvän tahdon lähettilään tehtävät ja monta, monta muuta pestiä.

– Olen pyytänyt koko sydämestäni anteeksi varmaan 800 kertaa. Ja tulen tekemään sitä varmaan seuraavat 80 vuotta. Ei voi käsittää. Olen oikeasti todella pahoillani tästä kaikesta, kirjoitti Smith.

Smithin korvasi Voice of Finlandissa Heikki Paasonen.–Onhan se asia kuin huoneessa oleva elefantti, kommentoi Paasonen hypättyään rikosepäilyissä ryvettyneen Smithin saappaisiin.

Myös Voice of Finland jäi – hänet korvasi ohjelmassa Heikki Paasonen.

– Onhan se asia kuin huoneessa oleva elefantti. Luulen, että katsojat huomioivat sen, että juonnan ohjelmaa kevyesti ja pääosassa ovat kuitenkin laulajat, joille halutaan luoda hyvä kilpailuympäristö, kommentoi Paasonen Ilta-Sanomille asiaa tuolloin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?