Vesi keitettävä Porvoossa: vesijohtovedestä löytyi ulosteperäistä bakteeria

Julkaistu:

Porvoon kaupunki tiedottaa vesijohtovedestä löytyneestä kolibakteerista.
Vesijohtovettä Porvoon alueella tulee kaupungin tiedotteen mukaan keittää noin viiden minuutin ajan. Myöskään tuoreita vihanneksia ei tule huuhdella keittämättömällä vedellä.

Myllymäen vesitornista maanantaina otetussa näytteessä on todettu E.coli -bakteeria, joka viittaa veden ulosteperäiseen saastumiseen. Kaupunki selvittää saastumisen syytä. Kolibakteerin takia vesitorniin syötetään klooria, joten vesi voi maistua ja haista vahvasti kloorilta.

Vedellä tiskattuja astioita voi tiedotteen mukaan käyttää sen jälkeen, kun ne on kuivattu. Myös pyykinpesu ja peseytyminen on yhä sallittua.

Käsienpesun jälkeen tulee kuitenkin käyttää käsiä desinfioivaa ainetta. Keittokehotus koskee myös Askolan Monninkylää ja Sikilää.

Keittokehotus ei koske seuraavia alueita: Norike, Epoo, Tirmo, Gäddrag, Pellink, Seitlaxs, Fagersta, Vålax ja Grännas.

Kaupunki tiedottaa asiasta lisää tiistaina kello 14.