Kotimaa

Taloustutkimus: Sipilä suosituin pääministeriksi – Ville Niinistö kakkosena

Julkaistu:

Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä perussuomalaisten Timo Soini ja kansalaispuolueen Paavo Väyrynen olivat tasoissa mutta kaukana kärjestä.
Kansalaispuolue rp:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan nykyinen pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä olisi suosituin vaihtoehto pääministeriksi, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt. Sipilä sai 25,4 prosentin kannatuksen.

Seuraavina olivat vihreiden Ville Niinistö (22,5 %), kokoomuksen Petteri Orpo (19,7 %) ja Sdp:n Antti Rinne (15,5 %).

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja kansalaispuolueen Paavo Väyrynen saivat yhtä suuren kannatuksen (7,0 %).

Rkp:n Anna-Maja Henrikssonia parhaimpana pääministeriehdokkaana piti 2,8 prosenttia kyselyyn vastanneista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kysymyksessä todettiin, että vakiintuneen tavan mukaan puheenjohtaja on puolueensa ehdokas pääministeriksi. Haastateltavia pyydettiin vastaamaan kysymykseen: ”Ketä pitäisitte parhaimpana Suomen seuraavaksi pääministeriksi, jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt”.

Taloustutkimus haastatteli yli tuhatta äänestysikäistä suomalaista 19.12. – 31.12.2016 välisenä aikana. Kantansa ilmaisi 71 % vastaajista.

Tiedotteen mukaan kansalaispuolue tilasi tutkimuksen sen vuoksi, että nykyisen perustuslain voimassa ollessa eduskuntavaalit ovat muodostuneet yhä selkeämmin pääministerivaaleiksi. Paavo Väyrysen kansalaispuolue hyväksyttiin puoluerekisteriin joulun alla.