Yleisö buuasi Sipilälle – juontaja Niina Backman paljastaa: Tältä tilanne tuntui lavalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yleisö buuasi Sipilälle – juontaja Niina Backman paljastaa: Tältä tilanne tuntui lavalla

Juontaja Niina Backman yllättyi uutisista, joissa kerrotaan yleisön buuanneen pääministeri Juha Sipilälle uudenvuodenjuhlassa Helsingin Kansalaistorilla.

2.1.2017 11:03 | Päivitetty 2.1.2017 15:43

Suomi 100 -avajaisissa Helsingin keskustassa puhunut pääministeri Juha Sipilä (kesk) sai yleisöltä ristiriitaisen ja tylyn vastaanoton noustuaan lavalle yllätysesiintyjänä.

Pääministeri Sipilä näytti ensi alkuun lyövän yleisön ällikällä, sillä ihmismassa hiljeni hetkeksi ja alkoi sitten vaimeasti viheltää. Pian tämän jälkeen osa yleisöstä alkoi äänekkäästi buuata pääministerille. Yleisön reaktiot kuuluivat hyvin lähellä lavaa.

Buuaus kuuluu selvästi IS:n lukijan kuvaamassa videossa. Videon näet klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Kontrasti oli melkoinen artistien yleisöltä saamaan suosioon verrattuna. Ilta-Sanomien havaintojen mukaan myös paikalle saapuneet ulkomaalaiset vieraat ihmettelivät ääneen yleisön reaktiota.

Sipilän ja miehensä Lorenz Backmanin kanssa lavalla seissyt juontaja Niina Backman kertoo yllättyneensä uutisista, joissa kerrottiin yleisön buuanneen Sipilälle.

– Siellä oli niin valtavasti ihmisiä. Lavalle kuului vain yleisön mylvintä. Meistä kumpikaan ei kuullut ainuttakaan buuausta.

– Varmasti on ollut buuausta yleisön puolella, muttei se lavalle ollut niin kiusallinen tilanne, kuin mitä siitä uutisoidaan, Backman kertoo IS:lle

Yleisöstä käsin näytti siltä kuin ikävään tilanteeseen joutunut Sipilä olisi tarkoituksella yrittänyt pitää puheensa lyhyenä ja poistua lavalta nopeasti. Juontajan mukaan pääministerin osuus oli tarkoituskin pitää lyhyenä.

– Se meni juuri niin kuin sen piti. Ohjelma oli täysin aikataulutettu ja kaiken piti mahtua kahteen tuntiin, jotta ohjelmistosta ei jouduta ottamaan mitään pois. Kaikki oli nakutettu käsikirjoitukseen.

Backman kertoo vaihtaneensa pääministerin kanssa kuulumisia ennen tämän esiintymistä.

– Hän oli hyvällä tuulella ja rento, Backman kuvailee.

Puheensa jälkeen Sipilä jäi seuraamaan uudenvuodenjuhlaa ja ilotulituksia takahuoneesta käsin, juontaja kertoo.

Ilmeisesti pääministeri itse huomasi yleisön reaktion, sillä hän päätti puheenvuoronsa kehottamalla juontajia pyytämään lavalle seuraavaksi ”vähän suositumman esiintyjän”.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut lomalla olevaa pääministeriä kommentoimaan tapausta.

EDIT: Juttua muokattu klo 13.58.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?