AL: Äiti synnytti Tampereen Rantatunnelissa – isoäiti toimi kätilönä auton etupenkillä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

AL: Äiti synnytti Tampereen Rantatunnelissa – isoäiti toimi kätilönä auton etupenkillä

Poikavauva syntyi Tampereen uudessa Rantatunnelissa. Lapsi oli äitinsä neljäs.

Julkaistu: 1.1.2017 23:15

Maija Salonen toimi kätilönä pojanpoikansa synnytyksessä, uutisoi Aamulehti.

Tuula Kyröläinen, 39, synnytti neljännen lapsensa varhain uudenvuodenaamuna puoli kuuden aikaan. Asiasta kertoo Aamulehti.

Erikoisen synnytyksestä tekee se, että se tapahtui Tampereen Rantatunnelissa ja kätilönä toimi Kyröläisen puolison äiti Maija Salonen.

Hämeenkyrön Kyröskoskella asuva Kyröläinen on kokenut synnyttäjä. Hän osasi ennakoida tilanteen kehittymisen ja kutsui molemmat lasten isoäidit paikalle. Lähempänä asuva Maija Salonen lähti Aamulehden mukaan viemään yöllä miniäänsä Tampereelle sairaalaan.

Vaikka Salonen ajoi niin lujaa kuin uskalsi, lapsiveden mentyä heti Lielahden risteyksen jälkeen kaksikko tiesi, että kiire tulee. Hätäkeskukseen soitettiin, mutta lopulta Rantatunnelin suulla Kyröläinen ilmoitti, että synnytyksen hetki oli käsillä.

Kaikki tapahtui Salosen mukaan lopulta hyvin nopeasti. Hän ajoi auton sivuun, jätti sen käymään ja kääntyi auttamaan Kyröläistä. Ensin näkyviin tuli vauvan pää, sitten hartiat ja vain muutaman sekunnin kuluttua poikavauva oli syntynyt.

– Laitoin oman sormeni sen pieneen kouraan, ja lapsi tarttui siihen heti kiinni. Silloin tiesin, että kaikki on hyvin, Salonen kertoo Aamulehdelle.

51 senttiä pitkä ja 3620 grammaa painava vauva ja äiti siirrettiin pian sairaalaan jatkotoimenpiteitä varten. Salonen käväisi kertomassa iloiset uutiset isomummulle sunnuntaina iltapäivällä.

– Päällimmäisin tunne on kuitenkin kiitollisuus siitä, että kaikki meni hyvin. Nauroin isomummulle, että tämä oli tällä kertaa tällainen naisten oma projekti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?