Poliisi tutkii, ajoiko farmari-Volvon kuljettaja tahallaan ihmisten päälle Siilitiellä – esille tulleet seikat tukevat arviota sairauskohtauksesta

Helsingin Siilintien onnettomuusauto oli Viron kilvissä. Vaarassa oli jopa kymmenkunta ihmistä.

31.12.2016 18:52 | Päivitetty 31.12.2016 20:29

Poliisi on päässyt puhuttamaan kuljettajaa Helsingin Siilintien tapahtumista. Yli 30-vuotias mies ajoi jostain syystä kovassa vauhdissa jalkakäytävälle ja pysäköintialueelle. Onnettomuus tapahtui kello 14 jälkeen Helsingissä.

Poliisi kertoi aiemmin, että kuljettajan lisäksi loukkaantuneita oli kolme. Vaarassa oli huomattavasti useampi.

– Onnettomuudessa oli kaikkiaan kymmenen asianomistajaa. Useampi ihminen on ollut vaarassa ja meinannut jäädä auton alle kuin ne kolme, jotka saivat ruumiin vammoja ja jotka toimitettiin sairaalahoitoon, rikoskomisario Pekka Seppälä kertoo.

Seppälä vahvistaa, että kuljettaja ajoi Volvo-merkkisellä henkilöautolla ja että autossa oli virolaiset rekisterikilvet. Kuljettajan kansallisuuteen Seppälä ei ota kantaa.

– Sanotaan, että poliisi on pystynyt puhuttamaan miestä ilman tulkkia eikä ole ollut kommunikaatiovaikeuksia.

 Olisiko jotain tietoista tahallisuutta, sitä tässä myös tutkitaan.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kolmena eriasteisena vamman tuottamuksena. Tutkinnan kohteena on myös mahdollinen sairauskohtaus.

– Se ei ole vahvistunut eikä sitä ole poissuljettu. Sitä tutkitaan. Henkilölle on tehty alustavat päihteisiin liittyvät tutkimukset eikä ole saatu viitteitä päihdyttävistä aineista.

Ainakin kaksi autoa sai törmäyksissä sellaisia vaurioita, että autot ovat lunastuskunnossa.

Seppälä lisää, että kyseessä voi olla jokin muukin asia kuin sairauskohtaus.

– Olisiko jotain tietoista tahallisuutta, sitä tässä myös tutkitaan.

Aikaisemmin Helsingin poliisi kertoi muun muassa Twitter-tilillään, ettei mikään viittaisi tahallisuuteen. Nyt tuota mahdollisuutta kuitenkin pidetään yhtenä tutkintalinjana.

Onnettomuudessa vakavimmin loukkaantui hieman yli 20-vuotias nainen. Lievemmin vammoin selvisivät noin 60-vuotias mies ja noin 40-vuotias nainen.

– Mies ajautui autolla ajoradalta jalkakäytävälle, törmäsi naiseen, sen jälkeen autoon, sen jälkeen toiseen naiseen ja sitten mieheen. Siitä kuljettaja on ajautunut parkkialueen yli suhteellisen kovalla vauhdilla ja törmännyt siellä seitsemään autoon.

Poliisi pääsi puhuttamaan kuljettajaa alustavasti tapahtumapaikalla. Tarkemmat kuulustelut poliisi teki myöhemmin sairaalassa.

Ainakin kaksi autoa sai törmäyksissä sellaisia vaurioita, että autot ovat lunastuskunnossa.

Poliisi pääsi puhuttamaan kuljettajaa alustavasti tapahtumapaikalla. Tarkemmat kuulustelut poliisi teki myöhemmin sairaalassa.

– Miestä on puhutettu ja hän on antanut oman selvityksensä, missä hän on ollut ja mistä hän oli tulossa ja mihin menossa.

Seppälä ei kommentoi tarkemmin kuljettajan reittiä.

Kuljettaja on määrätty väliaikaiseen ajokieltoon.

Puoli yhdeksän aikaan illalla poliisi tiedotti tapaukseen liittyen, että tällä hetkellä kaikki asiassa esiin tulleet seikat tukevat vahvasti sitä tosiseikkaa, että kyseessä on ollut sairauskohtauksesta aiheutunut liikenneonnettomuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?