Poliisi kertoo, miten tapahtumat etenivät Siilitiellä – yliajoissa mikään ei viittaa tahallisuuteen

Poliisin mukaan Siilitien yliajossa ei ole viitteitä tahallisuudesta. Poliisin mukaan autoa kuljettanut, hieman yli 30-vuotias mies saattoi saada sairauskohtauksen. Kello 14 aikaan tapahtuneessa onnettomuudessa loukkaantui neljä ihmistä.

31.12.2016 15:55 | Päivitetty 31.12.2016 17:35

Helsingin Siilitiellä tapahtuneessa onnettomuudessa on loukkaantunut neljä ihmistä. Silminnäkijän mukaan kovaa vauhtia ajanut farmari-Volvon kuski menetti autonsa hallinnan, jonka seurauksena yliajot tapahtuivat.

Auto myös kolaroi muihin ajoneuvoihin parkkipaikalla. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä poliiseja. Poliisi kertoi aiemmin IS:lle, että kuljettaja on poliisin hallussa. Kukaan loukkaantuneista ei kuollut onnettomuudessa.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti kaksi naista ja lievästi kaksi miestä. Poliisin mukaan onnettomuudessa on ollut osallisena seitsemän ajoneuvoa.

Auto oli silminnäkijän mukaan törmäillyt noin 50 metrin päässä metroasemasta. IS:n tietojen mukaan autossa oli virolaiset rekisterikilvet.

Metroasema toimii yhä normaalisti.

Siilitien liikenneonnettomuudessa ei tämänhetkisten tietojen mukaan mikään viittaa tahallisuuteen. #poliisi— Helsingin poliisi (@HelsinkiPoliisi) 31. joulukuuta 2016

Helsingin poliisi kertoi Twitterissä, ettei turmassa ole viitteitä tahallisuudesta.

Poliisi eristi metroasemaa ympäröivän alueen tänään iltapäivällä.

Virolaisissa kilvissä ollut farmari-Volvo törmäsi neljään ihmiseen ja seitsemään henkilöautoon.

Poliisi tiedotti lauantaina kello 15.44, että alustavissa tutkimuksissa on käynyt selville, että onnettomuusauton hieman yli 30-vuotias mieskuljettaja oli mahdollisesti saanut sairaskohtauksen ja menettänyt kuljettamansa ajoneuvon hallinnan.

Poliisin mukaan miehen kuljettama henkilöauto oli törmännyt jalkakäytävillä ainakin kolmeen ihmiseen, jotka on viety tapahtumapaikalta sairaalaan onnettomuusajoneuvon kuljettajan lisäksi. Ainakin yhden vammat ovat vakavat.

– Ihmisiin törmäämisen jälkeen auto oli jatkanut matkaa suhteellisen kovalla nopeudella törmäten ainakin seitsemään pysäköityyn autoon. Autoista ainakin kaksi vaurioitui tuntuvasti, poliisi tiedottaa.

Poliisin tekemissä alustavissa tutkimuksissa ei ole todettu viitteitä tahallisuudesta tai päihteistä. Poliisi kertoo jatkavansa onnettomuuden tutkintaa.

Huom! Artikkelia muokattu kello 17.34 poliisin täsmentämillä tiedoilla siitä, kuinka moneen ihmiseen onnettomuusauton kuljettaja törmäsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?