Isis vihjaa terrori-iskusta Lappiin – poliisi vahvistaa: partioiden määrää lisätty

Julkaistu: , Päivitetty:

Terrorismi
Isis on levittänyt terrori-iskuun yllyttävää väkivaltaista propagandaa, jossa näkyy joulupukki, lumista maisemaa ja palava vuosiluku 2017. Supo kommentoi Ylelle, ettei sen tiedossa ole Suomeen kohdistuvaa yksittäistä uhkaa.
Terroristijärjestö Isistä lähellä olevan viestintäkanava levittää kehotuksia terrori-iskuihin, joissa näkyy mm. joulupukki, talvista lumimaisemaa, poro sekä palava vuosiluku 2017.

Asiasta uutisoivat torstaina Dailymail, Foreign Desk ja perjantaina Yle.

Iskuihin kehottavissa kuvissa usutetaan ’yksinäisiä susia’ tekemään iskuja mm. sairaaloihin, elokuvateattereihin ja ostoskeskuksiin.

Kuvateksteissä luvataan joululoman vieton jatkuvan ajoittain verisenä ja toivotellaan pelottavaa ja surullista uutta vuotta.

Kansainvälisen median julkaisemissa, Nashir Media Foundationin julkaisemiksi sanotuissa kuvissa näkyy mm. puukkomiehen jahtaavan joulupukkia ja toisessa kuvassa terroristi on pysäyttänyt lumimaisessa joulupukin ja poron matkanteon.

Kuvissa ei mainita erikseen Suomea eikä Lappia.

Ylen mukaan Supo on tietoinen uhkaavasta materiaalista.

– Tiedossa ei ole Suomeen kohdistuvaa yksittäistä uhkaa, Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala kommentoi Ylelle.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoo Ylelle Lapin matkailutoimijat ovat informoineet toisiaan asiasta ja turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

– Toimintoja on tehostettu ja valmiuksia lisätty, Kärkkäinen kertoo.

Lapin poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille, että se on ottanut uhkaavan materiaalin huomioon toiminnassaan lisäämällä partioiden määrää ja sijoittamalla niitä eri tavalla kuin normaalisti.