Kuvat: tänne huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio passitetaan

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion 10 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

29.12.2016 12:13

Oikeus määräsi Aarnion heti vangittavaksi. Passituspaikka on Vantaan vankila.

Helsingin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion torstaina.

Tällainen on Vantaan vankila:

Vankilan ulkoilupiha.

Selli kerrossängyllä.

Sellien kalustusta.

Eristysselli.

Tapaamistila.

Sellejä kuvattuna ulkopuolelta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Jari Aarnion 10 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomio koskee päähaaraa eli niin sanottua huume- ja virkarikoshaaraa. Oikeuden mukaan Aarnio syyllistyi useisiin törkeisiin huumausainerikoksiin sekä virkarikoksiin.

Oikeuden mukaan Aarnio oli ”keskeinen henkilö” niin sanotussa tynnyrijutussa. Suomeen tuotiin vuosina 2011–2012 791 kiloa hasista tynnyreissä.

Aarnio on huumausainerikosten tekoaikana toiminut korkeassa poliisin virassa kiinni jäämiseensä 11.11.2013 saakka. Ennen kiinnijäämistään Aarnio on oikeuden mukaan vuosina 2012–2013 monin eri tavoin sotkenut hasistynnyreiden maahantuonnin tutkintaa sekä muilla tavoin estänyt oman ja muiden hasistynnyreihin osallisten henkilöiden paljastumisen.

– Käräjäoikeus on arvioinut, että Aarnio on käyttänyt häikäilemättömästi väärin virka-asemaansa Helsingin huumepoliisissa ja näin syyllistynyt virassaan lukuisiin törkeisiin ja lievempiin virkarikoksiin, oikeus kirjoittaa.

Matkaselli Vantaan vankilassa.

Juttua korjattu klo 13.14: Aarnio ei välttämättä suorita tuomiotaan Vantaan vankilassa - hänet kuitenkin passitetaan sinne nyt.

Video: Aarnion-oikeudenkäynnin käänteet

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?