IS:n lukijat sekasaunasta kahta mieltä: ”Menee lähes ryhmäseksin piikkiin” vs. ”Normaali perinteinen saunomistapa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS:n lukijat sekasaunasta kahta mieltä: ”Menee lähes ryhmäseksin piikkiin” vs. ”Normaali perinteinen saunomistapa”

Yksi lukijoista jopa kertoi, että joutuu kärsimään naisten tuijottelusta.

29.12.2016 10:21 | Päivitetty 29.12.2016 11:43

Helsingin Sanomissa luetuimpien juttujen joukkoon nousi vuonna 2013 julkaistu artikkeli sekasaunasta. Sekasaunomisaihe herätti vilkasta keskustelua myös Ilta-Sanomien lukijoiden keskuudessa.

Osan mielestä alastomuus on luonnollinen asia eikä sauna ole seksuaalinen paikka – ja osa näkee asian taas aivan päinvastoin.

– Näen kyllä sekasaunat sairaitten ihmisten touhuksi valitettavasti, nimimerkki Ihmettelevä sanoo.

– Sekasaunomista en ymmärrä yhtään! Ihan syvältä. Ja minusta se menee lähes ryhmäseksin piikkiin, AnMo72 kirjoittaa.

– Kyllä sekasaunaan mennään tirkistelyn takia. Se on totuus sanoi joku muu mitä tahansa, Make sanoo.

Miehuutta tuijotellaan?

Esiin nousi myös seikka, että joskus myös miehiä tuijotetaan saunassa häpeilemättä.

– Kyllä ne naiset tuijottaa aivan samalla tavalla miehiä, kuin miehet naisia. Minulla on sellainen henkilökohtainen ”ongelma” että olen erittäin isokokoinen sukupuolielimeni osalta. Siis todella hankala kokonaisuus muutenkin, ja jos joskus olen sekasaunassa ollut, niin todellakin naiset ovat niitä tuijottajia. Jäädään töllöttämään suu auki miehuuttani, kuin ensikertaa näkisi alastoman miehen ja sitten jotkut vielä alkavat hihitellä, nimimerkki Sen pituinen se kirjoittaa.

Sekasaunomiseen voi kasvattaa –  Saksassa yleistä

Moni keskustelija pitää sekasaunomista luonnollisena ja siihen voi totuttaa sekasaunomalla kotioloissa.

Useilla lukijoilla on kokemusta on siitä, että sekasaunominen on yleistä Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa.

– Sekasaunassa olen ollut paljon sekä Suomessa että Saksassa, missä se on ollut aivan yleistä jopa paremman luokan hotelleissa.

– En ymmärrä tätä sekasaunahysteriaa, mikä ilmeisesti kumpuaa omasta heikosta itsetunnosta sekä hysteerisestä suhtautumisesta seksuaalisuuteen.

– Sekasauna on aivan normaali perinteinen saunomistapa, mutta ilmeisesti kaupukilaistumiskulttuurissa tuo normaalius on häipynyt omaan koppiinsa piiloutumisen mukana, Nimimerkki Orwell sanoo.

– Suomi on jotenkin saunomisen emä- ja isänmaa, silti esim. Saksassa tällainen sekasaunominen on ihan normaalia ja tavallisempaakin kuin Suomessa. Jokuhan tässä ns. mättää...

– Ehkä perheissäkin pitäisi niin oman väen kesken, kuin mahdollisten vieraittenkin kanssa käydä saunassa porukalla, eikä lopetella sitä lasten osalta jossain murrosiän kynnyksellä, nimimerkki Tiedäpä häntä toteaa.

Osa miehistä myöntää etsivänsä sekasaunasta muutakin kuin saunan löylyjä

– Minulle ainoa syy mennä sekasaunaan on nähdä kauniita naisia alasti, ja ehkä päästä juttuun. Koskaan niin ei ole kylläkään käynyt, Nimimerkki Mies 36 kirjoittaa.

Kukaan ei pakota sekasaunaan

Selkein ratkaisu sekasaunan häiritsevyyteen on jättää saunavuoro väliin. Iso joukko IS:n lukijoista kannattaa tätä vaihtoehtoa.

– Onneksi noihin ei ole pakko mennä, Mickey sanoo.

– Miksi ihmeessä sekasaunaan pitää edes mennä? Minä ainakin valitsen tarkkaan kenen edessä esiinnyn ilman vaatteita. Jos päättää riisuutua isommassa seurassa, niin ei pidä myöskään valittaa, jos joku sattuu katsomaan, nimimerkki Oma valinta kirjoittaa.

– Kukaan ei pakota tietääkseni yhteissaunaan. Joten turha vinkua, nimimerkki Jeppe74 sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?