Sebastian Tynkkynen perustelee rajua ruoskintavideota: ”Pakkoruotsin opiskeleminen aika orjuuttavaa”

Perussuomalaisten nuorten pakkoruotsia vastustava video ei ehtinyt olla kauan markkinoilla, kun alkoi tapahtua.

Videolla perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen konttaa ylös Helsingin Suurkirkon portaita.

28.12.2016 21:29

Kohuvideo ilmestyi tiistai-iltana. Seuraavana päivänä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT esitti tv-uutisissa pätkän videota, jossa perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen konttaa ylös Helsingin tuomiokirkon portaita.

Eilen julkaistussa videossa kehotetaan ”murtamaan pakkoruotsin valta”. Videolla vain alushousuihin pukeutunut Tynkkynen ryömii Helsingin tuomiokirkon portaita samalla, kun mustiin vaatteisiin ja naamareihin pukeutuneet henkilöt ruoskivat häntä. Videolla miesääni lukee muokatun Isä meidän -rukouksen.

Videolla on rinnastettu Suomen pakkoruotsi ja Jeesuksen kärsimyshistoria. Mitä video yrittää oikein sanoa, perussuomalaisten nuorten hallituksen jäsen Toni Ahva?

– Videon tarkoitus on korostaa sitä, miten monelle nuorelle pakkoruotsin opiskelu on oikeasti tuskien taival. Suomalaisnuoret joutuvat opiskelemaan ruotsin kieltä, vaikka kielestä tuskin on hyötyä myöhemmässä elämässä. Yritämme osoittaa sen, että kannatamme kielten valinnanvapautta.

Miten Jeesuksen kärsimyshistoria liittyy Suomen koululaitoksen kielten opiskeluun?

– Siinä on otettu tarkoituksella viestinnällinen tehokeino, jotta se herättäisi huomiota ja tunteita. Ja antaisi ymmärtää kielikuvallisesti, miten pakkoruotsi orjuutta suomalaisia nuoria.

Joku voi ymmärtää Jumalan pilkkana?

– Jumalan pilkasta ei ole missään nimessä kyse. Sebastian Tynkkynen on kristitty ja minäkin olen uskovainen kristitty, Ahva sanoo.

Luther toimi esikuvana

Jeesuksen näköistä hahmoa esittää videolla perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Tynkkynen sanoo, ettei hänen esittämänsä hahmo ole Jeesus. Video on sekoitus erilaisista elementeistä.

– Alkuperäinen idea lähti Martti Lutherista, joka ryömi portaita, kun keskiajalla olivat anekauppa ja muut typerät jutut. Jokaisella askelmalla hoettiin Isä Meidän -rukousta.

Perussuomalaiset lähtivät muokkaamaan hahmoa. Tuomiokirkon portaita konttaava Tynkkynen lukee rukousta, joka liittyy pakkoruotsiin.

– Olemme nuorisojärjestö ja lisäsimme terävyyden määrää. Ajateltiin, että otetaan ruoskat vielä mukaan. Onhan pakkoruotsin opiskeleminen aika orjuuttavaa.

Raamatullista retoriikkaa on Tynkkysen mukaan ajatus tuskien taipaleesta

Filmiä kuvattiin Helsingin Senaatintorilla noin viikko sitten.

– Kuvaussessio oli todella rankka. On paljon pakkasta, ei ole vaatteita päällä eikä alusta ole pehmeä. Ja ne ruoskaniskut tuntuivat.

Perussuomalaiset yrittivät kuvata filmin nopeasti, ettei tieto videosta leviä ennen virallista julkistusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?