HS: Tällainen Jari Aarnio oikeasti on – ”Korottaa ääntään ja haukkuu idiootiksi, puhuu mustan valkoiseksi”

Huumepoliisin entiseltä päälliköltä ei kannattanut kysellä epämääräisistä käskyistä.

23.12.2016 7:16

Perjantain Helsingin Sanomissa kerrotaan Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion kaksista kasvoista. Jutusta käy ilmi, kuinka palkittu poliisi paljastui hämärähommilla rikastuneeksi alamaailman rosvojen bisneskumppaniksi.

HS:n mukaan poliisi sortui Aarnion tapauksessa kohtalokkaaseen virheeseen, kun se rajojen antamisen sijaan keskittyi pitkään ”ruokkimaan miehen narsistisia piirteitä”. Entiset alaiset ovat kertoneet Aarnion epämääräisistä käskyistä, joista ei kannattanut kysellä. Päällikkö tunnettiin lempinimellä ”Keisari Aarnio”.

”Alaisilleen Aarnio teki selväksi, kuka oli pomo. Jos jonkun toiminta ei miellyttänyt, Aarnio ei epäröinyt korottaa ääntään ja haukkua idiootiksi”, kirjoituksessa todetaan.

Ylitarkastajan muistiosta paljastuu, että Aarnio pyrki aktiivisesti kampittamaan muita ja estämään yhteistyön toteutumista. Vasta myöhemmin saadaan arvio siitä, miten syvällä alamaailmassa Aarnio on ollut. Hänet tuntevat ovat joka tapauksessa olleet yksimielisiä hänen kyvystään manipuloida ihmisiä.

”Aarnio puhui mustan valkoiseksi ja myi vaikka hiekkaa Saharaan”, eräs entinen alainen tiivistää.

Käräjäoikeuden tuomio Aarnion huumesyytteistä tulee joulun jälkeen. Hän sai jo aiemmin kolmen vuoden tuomion seurantalaiteyhtiö Trevociin liittyvistä rikoksista, mutta haki tuomioon valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?