Syytetty Jesse Torniainen kieltäytyi puhumasta kuulusteluissa – muut Vastarintaliikkeen jäsenet kiistivät nähneensä potkun

Poliisi kuulusteli esitutkintavaiheessa Jesse Torniaista ja muita Vastarintaliikkeen jäseniä. Torniainen kieltäytyi kommentoimasta ja muut kiistivät nähneensä potkua Asema-aukiolla.

21.12.2016 12:25

Kun poliisi selvitteli Asema-aukion tapahtumia, rikoksesta epäilty Vastarintaliikkeen jäsen Jesse Torniainen kieltäytyi vastaamasta mitään yhtään mihinkään. Tämä käy ilmi oikeudenkäynnin alussa julkitulleesta esitutkintamateriaalista.

– Minä en vastaa yhteenkään kysymykseen, mitä minulle esitetään. Minä en myöskään halua kommentoida syytä, miksi en tule vastaamaan kysymyksiin, ilmoitti Torniainen kuulustelujen aluksi.

Vanhempi rikoskonstaapeli kysyi häneltä muun muassa Asema-aukion tapahtumista ja sitä, potkaisiko hän miestä rintaan, Torniainen vastasi systemaattisesti kaikkiin kysymyksiin:

– En kommentoi.

Sama vastaus jokaiseen kysymykseen

Myös muut Asema-aukiolla Vastarintaliikkeen lippurivistössä seisoneet olivat samoilla linjoilla poliisikuulusteluissa, kun heitä kuulusteltiin todistajina.

– Poliisijohto on julkisesti kertonut pyrkimänsä lakkauttamaan edustamani järjestön tämän asian varjolla. Tällä pyritään rajoittamaan minun poliittisia toimintavapauksia, ja sen takia en koe pystyväni auttamaan asiassa tässä vaiheessa, ilmoitti 25-vuotias talonrakentajana työskentelevä mies.

Seuraaviin lähes 20:een kysymykseen hän vastasi:

– Minulla ei ole lisättävää aiempaan sanomaani.

”Ei tuossa kuvassa näy sitä, mihin minä katson”

Vastarintaliikkeen jäsenet kiistivät edes nähneensä potkua.

– Tallenteella Jesse Torniainen juoksee sylkäisyn jälkeen tilanteeseen ja potkaisee Jimi Karttusta. Seisot lippurivistössä. Katseesi on suunnattu tilanteeseen. Näitkö potkaisun? kysyy poliisi 31-vuotiaalta Vastarintaliikkeen jäseneltä.

– En muista, että olisin nähnyt potkaisua.

– Tapahtumat kuitenkin tapahtuvat valvontakamerakuvan perusteella aivan sinun edessäsi. Etkö tosiaan nähnyt potkua?

– Ei tuossa kuvassa näy sitä, mihin minä katson. Enkä muista potkua.

”Käännyin poispäin”

Poliisi yritti kysyä myös kahdelta muulta lippurivistössä seisseeltä potkusta.

– Näin Epun liikkuvan kohti miestä. En osaa sanoa näinkö itse potkaisun. Seuraavaksi mies makasi maassa selällään. Kävin katsomassa miestä. Hän oli hetken tajuttomana. Näin että miestä autettiin ja tajusin, että ambulanssi oli soitettu. Mies yritti ylös ja meidän porukka siirtyi kauemmaksi, vastasi 25-vuotias opiskelija.

37-vuotiaalta lippurivistössä seisseeltä mieheltä poliisi tinkaa:

– Tallenteella näkyy, että katsot potkaisun suuntaan. Miten on mahdollista, että et nähnyt potkaisua?

– Omasta mielestäni käännyin sylkäisyn jälkeen poispäin. En nähnyt potkaisua, sanoo mies viitaten siihen, että uhri sylkäisi hänen eteensä hetkeä aikaisemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?