Kotimaa

Vähävaraisille lapsille sataa joulupaketteja Tampereen seudulla – ”Tämä on ollut hyvä ralli”

Julkaistu: , Päivitetty:

Joulu on siitä ihmeellistä aikaa, että ihmiset muistavat kaikkein vähävaraisimpiakin ihmisiä. Näin kävi myös tänä jouluna esimerkiksi Tampereen seudulla, jossa lapsille on suorastaan satanut joulupaketteja.
Tampereen alueella vähävaraisia perheitä muun muassa vaatelahjoituksin auttavalla Tampereen Hope ry:llä on syytä hymyyn. Syynä on ihmisten hyväntahtoisuus.

Tampereen alueella on Hopen mukaan avun tarpeessa jopa 800 perhettä sekä 2000 lasta ja nuorta. Ilonaihe on se, että tänä jouluna yksikään heistä ei jää ilman joulupakettia.

Ihmiset toivat Tampereella sijaitsevaan kauppakeskus Tullintoriin yli 2000 joulupakettia. Keräys alkoi joulukuun alussa ja se päättyi perjantaina.

 

Ihmiset ovat paljon kyselleet ja paljon he ovat tuoneetkin. Tämä on todella hieno homma.

– Jonkun verran on tullut lahjakortteja vaateliikkeisiin ja parturiliikkeet ovat antaneet hiustenleikkuulahjakortteja. Pienille lapsille on tullut paljon leluja, nukkeja ja autoja. Paljon on tuotu myös hygieniatuotteita, Tullintorin tempausta järjestämässä ollut MKS Eventsin toimitusjohtaja Merikukka Salmi sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen mukaansa Hopelle on tuotu suoraan ainakin 500 pakettia. Tämän lisäksi Lempäälässä sijaitsevaan Ideaparkin New Yorker -myymälään on viety ainakin noin 500 pakettia. New Yorker -myymälään paketteja voi viedä sunnuntaihin asti.

– Kymmeniä paketteja on tullut päivittäin.

– Leluja, lahjakortteja ja kosmetiikkaa on tullut paljon. Tämä on ollut hyvä ralli. Ihmiset ovat paljon kyselleet ja paljon he ovat tuoneetkin. Tämä on todella hieno homma, New Yorker -myymälän myymäläpäällikkö Linda Paadar sanoo.

Hopen saamien pakettien kokonaismäärä noussee arviolta siis ainakin 3000 kappaleeseen.


– Pyrimme siihen, että jokainen lapsi saisi vähintään 30 euron arvoisen paketin. Ja se tarkoittaa sitä, että jos on tullut vaikka kymmenen euron pikkulahjoja, niin yhdistelemme paketteja. Ajatus on, että lahjat ovat mahdollisimman samanarvoisia keskenään. Eli sinänsä loppupeleissä ei ole ihan 3 000 pakettia (yhdistelyjen jälkeen), mutta paljon joka tapauksessa, Tampereen Hopen tiiminvetäjä Kirsi Stenvall sanoo.

Lahjoja jää ylitse ensi vuottakin varten esimerkiksi synttäreitä varten.

– Emme jaa paketteja pelkästä jakamisen riemusta, vaan vuoden mittaan synttärilahjojakin kysellään niin paljon. Tähän asti meidän on ollut vaikea antaa synttäreille mitään, mutta tämä helpottaa hieman, Stenvall selvittää.

Hopen vapaaehtoiset paketoivat tuodut tavarat, minkä jälkeen paketteja jaetaan niitä tarvitseville perheille ensi viikon aikana. Lauantai-iltapäivällä vapaaehtoisia paketoijia oli noin 30.

– Meno on kuin Korvatunturin pajassa. Sekin jäisi jopa kakkoseksi, Stenvall naurahtaa.

– Mutta tämä on ollut kaiken kaikkiaan positiivinen yllätys. Se lämmittää, että ihmiset ovat olleet auttamisen halulla ja joulun pehmoisella mielellä liikkeelle. Kyllä se näkyy noista paketeistakin. Ne ovat ajateltuja ja harkittuja. Se on liikuttavan ihanaa. Me yritämme saada tämän keräyksen nyt kunnialla päätökseen, Stenvall toteaa.

Asiasta uutisoi ensin Aamulehti.

Päivitetty kello 15.15. Lisätty Stenvallin kommentit.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

 2. 2

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 3. 3

  Kimmo Elomaata tutkinut poliisi hämmästyi: television kokoiseen ”Kimmo-sikaan” ja kahteen lippaaseen oli säästetty yli 10 000 euroa kolikoita

 4. 4

  Erityisesti yksi Harryn ja Meghanin intiimeistä hääkuvista ihastuttaa somessa – huomaatko kuvan suloisen ”piiloviestin?”

 5. 5

  Meghan purskahti hillittömään hihitykseen – pokka petti kesken prinssi Harryn puheen

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

 2. 2

  Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

 3. 3

  Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

 4. 4

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 5. 5

  Ruotsissa neuvotaan tyttöjä, joita uhkaa pakkoavioliitto tai silpominen: piilota lusikka alusvaatteisiin lentokentällä

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

 2. 2

  Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

 3. 3

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 4. 4

  Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

 5. 5

  Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

 6. Näytä lisää