Yleltä irtisanoutunut esimies kertoo nyt, millaiset kaksi juttua Yle hyllytti

Ylen uutissivustoilla kiellettiin materiaali, joka sallittiin ruotsinkielisellä tai MOT:n sivuilla, sanoo Ylestä lähtenyt Jussi Eronen.

16.12.2016 6:13

Ylestä tällä viikolla irtisanoutunut Jussi Eronen kertoo, että Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksesta on hyllytetty poliitikkoja käsitelleitä kolumneja. Erosen mukaan toimituksen johto haluaa ylipäätään vähentää Ylen toimittajien kirjoittamia näkökulmakirjoituksia.

Arkoja aiheita ovat olleet keskustaan ja pääministeri Juha Sipilään liittyvät aiheet.

(Videolla Jussi Eronen kommentoi irtisanoutumistaan keskiviikkona).

Eronen kertoo IS:lle, että pari tuoretta hyllytystä koskee ajankohtaistoimituksen tutkivan toimittajan Jarno Liskin verkkojuttuja. ”Nämä asiat Nuorisosäätiö-paljastukset kertovat maan tavasta” -kirjoitusta ei saanut julkaista.

Ylen uutissivustolla ei saanut julkaista Liskin uutisjuttua, jossa kerrottiin, miten liikemies Arto Merisalo pyysi tasavallan presidentin tervehdyksen Runnin kylpylän avajaisiin.

– On ollut erikoista, että usein juuri uutissivustolta hyllytetään sellaiset jutut, jotka ovat muualla Yleisradiossa sallittuja eli ruotsinkielisellä sivustolla tai MOT:n sivustolla.

Kyse on Erosen mielestä siitä, että Atte Jääskeläinen johtaa uutissivustoa. Päätoimittaja on ollut varovainen kaikessa keskustaan liittyvässä uutisoinnissa.

– Svenska Ylen toimittajat ihmettelivät, miksi suomalaisilla on Sipilä-kielto. Heillä ei ollut mitään sellaista.

Lukijan kannalta tilanne on Erosen mielestä suorastaa koominen. Yhden ja saman yle.fi:n sisällä on monia täysin toisistaan poikkeavia julkaisusääntöjä.

Ajankohtaistoimituksen esimiehenä työskennellyt Jussi Eronen irtisanoutui keskiviikkona Ylen palveluksesta.

Hyllytyksiä enemmän Erosta nyppi yleinen ilmapiiri. Eronen sanoo, että Ylessä työskentelemisestä tehdään vaikeaa ja aiheet puuroutuvat.

– Asenne on se, ettei vaikeita juttuja poliitikoista ylipäätänsä haluta. Se tulee esille sanallisesti ja sanattomasti.

Eronen kertoo saaneen lähtönsä jälkeen työ- ja yritystoimintaan liittyviä tarjouksia.

– Olen kokenut elämäni suurimman sympatian hyökyaallon, Eronen sanoo irtisanomisen jälkeisistä tapahtumista.

Eronen kertoo saaneen tuhansia tukiviestejä eri kanavissa, Facebookissa, Twitterissä, WhatsAppissa, tekstiviesteillä, puhelimitse. Tukea on tullut parkkipaikalla, vastaantulijoilta, kavereilta ja lapsuudenajan tutuilta.

– Kaikilta on tullut käytännössä sama viesti: kiitos Jussi, että sinulla on selkärankaa ja pidät sananvapauden puolta.

Negatiivisia viestejä ei ole tullut lainkaan.

– Kukaan Yle-pomo ei ole ollut minuun yhteydessä. Alaiseni ja kollegani sekä Yle- että MTV-ajalta ovat sen sijaan kannustaneet kovasti.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut torstai-iltana Ylen päätoimittajaa Atte Jääskeläistä kommentoimaan tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?