Kotimaa

EasyFit-kuntosaleja hallinnoivalta yhtiöltä haetaan miljoonakorvauksia

Julkaistu:

EasyFit-kuntosaleja hallinnoivalta yhtiöltä haetaan miljoonakorvauksia. Taustalla ovat yrittäjät, jotka kokevat tulleensa johdetuksi harhaan.
Useat kuntoliikuntakeskus EasyFitin alaisuudessa toimivat franchise-yrittäjät ovat jättäneet viime viikon lopussa Vaasan käräjäoikeuteen haastehakemuksen.

Yrittäjät hakevat EasyFit-tuotemerkkiä edustavalta vaasalaiselta LL International Oy:ltä yhteensä useiden miljoonien eurojen korvauksia.

Yrittäjien mielestä LL International Oy:n toiminta ei ole ollut sellaista, mitä on sopimusta solmittaessa sovittu. Osa yrittäjistä on ollut LL International Oy:n kanssa sopimussuhteessa kauemmin, osa taas vielä melko lyhyen ajan.

Merkittävimpiä kiistan aiheuttajia ovat tuotto-odotukset, joissa osa yrittäjistä kokee tulleensa johdetuksi harhaan. Osa kokee kärsineensä asian vuoksi huomattavia taloudellisia menetyksiä, joita ovat nyt päätyneet hakemaan LL International oy:ltä oikeusteitse.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kantajien asianajajana toimiva varatuomari Jaana Juutilainen on hyvin vaitonainen tapauksen yksityiskohdista.

– Yleisellä tasolla voin sanoa, ettei näissä franchise-yrittäjien ja emoyritysten tapauksissa mennä yleensä oikeuteen saakka. Siinä mielessä tämä on harvinaisempi asia, Juutilainen sanoo IS:lle.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan asiaa on yritetty sovitella osapuolten välillä, mutta heikolla menestyksellä. Ainakin franchise-yrittäjillä olisi vahva halu päästä sopuratkaisuun ilman käräjöintiä.

LL Internationalin toimitusjohtaja Jyrki Hannula pidättäytyy kommentoimasta yritykseen kohdistettua haastehakemusta syvällisesti, koska ei ole päässyt siihen vielä perehtymään.

– Sitä ei ole vielä meille tullut. Kun sen toivottavasti lähipäivinä saamme, otan sitten asiaan kunnolla kantaa, Hannula totesi IS:lle.

Sitä ennen Hannula ei halua sanoa mitään myöskään franchise-yrittäjien väitteistä, että heitä olisi johdettu harhaan tuotto-odotuksista sopimuksia laadittaessa.

Sovitteluyrityksistä Hannula toteaa, että LL International on pyytänyt aiemmin toiselta osapuolelta yksilöityjä tietoja epäkohdista, joita yrittäjät ovat mielestään joutuneet kohtaamaan.

– Ne heiltä tulleet tekstit ovat olleet tähän saakka melko sekavia, mutta toivon mukaan nyt tässä tuoreessa asiat olisi perusteltu kunnolla. Silloin pääsisimme käsittelemään tätä asiaa kunnolla.

– Asiana tämä on hirveän harmillinen. Olemme alalla todella suuri toimija ja liikutamme noin 60 000 suomalaista. Ei tämä millään tavalla mukavaa ole, mutta nyt pitää todella selvittää, mistä näin monen yrittäjämme tyytymättömyys johtuu.

LL International oy on valtakunnallisesti merkittävä, ympäri Suomea levittäytynyt kuntoliikuntakeskusten verkosto. Suurin osa sen yhteensä noin 70:stä EasyFit- ja Lady Line-toimipisteestä toimii franchise-yrittäjien vetäminä.