Ylestä irtisanoutunut Eronen Facebookissa: Päätoimittajan ohjauksessa toimitus kohtelee erityisesti pääministeriä kaikkein varovaisimmin

Esimiehen tehtävistä eronneen Jussi Erosen mukaan häntä ja hänen tiimiään on pyydetty vähentämään väärinkäytöksiin puuttuvan paljastusjournalismin tekemistä.

Jussi Erosen (vas.) mielestä pääministeri Juha Sipilää kohdellaan Ylen uutisissa liian varovaisesti.

14.12.2016 11:52

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen esimies Jussi Eronen on irtisanoutunut työstään. Eronen kertoo julkisessa Facebook-päivityksessään kokevansa, että hänen sananvapauttaan on rajoitettu. Toimittajan mukaan päätoimittaja on myös ohjeistanut kohtelemaan etenkin pääministeriä varovaisesti.

– Minua ja tiimiäni on pyydetty vähentämään väärinkäytöksiin ja epäkohtiin puuttuvan paljastusjournalismin tekemistä. Tähän en voi suostua. Journalistin ohjeiden ykköskohdan mukaan yleisöllä on oikeus tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu, Eronen kirjoittaa.

– Vallanpitäjien kriittisen tarkastelun pitäisi olla keskeisimpiä Ylen tehtäviä, mutta päätoimittajan tiiviissä käsiohjauksessa toimitus kohtelee juuri poliitikkoja - etenkin pääministeriä - kaikkein varovaisimmin.

Eronen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että tärkein syy irtisanoutumiseen on näkemysero Ylen päätoimittajan Atte Jääskeläisen kanssa.

– Rautasaappaan alla tutkivan journalistin on vaikea hengittää, Eronen kertoi.

Erosen mukaan Jääskeläinen halusi Sipilän yhteydenoton jälkeen muokata pääministeristä kertonutta juttua ja muuttaa siitä sisältöä ja poistaa faktoja.

Erosen Facebook-kirjoituksen voit lukea alta, mikäli se ei näy oikein, voit lukea sen myös täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?