Imatran valtuusto muisti kuollutta puheenjohtajaa – ”Rohkea tyyppi, joka uskalsi sanoa sen mitä muut eivät”

Julkaistu: , Päivitetty:

Imatran kaupunginvaltuusto muisteli Tiina Wilén-Jäppistä ratkaisuja ja yhteisymmärrystä vaalivana johtajana.
Imatran kaupunginvaltuusto piti maanantaina erillisen muistovaltuuston puheenjohtajansa Tiina Wilén-Jäppisen (sd) muistoksi.

Wilén-Jäppinen kuoli ammuskelussa Imatran keskustassa 3. ja 4. joulukuuta välisenä yönä. Muistovaltuusto järjestettiin erillisenä tilaisuutena, jotta niin valtuuston jäsenet kuin kuntalaiset saisivat muistella puheenjohtajaa ilman muihin asioihin liittyvää asialistaa, kertoo kaupunkivaltuuston varapuheenjohtaja Ismo Pöllänen (kok).

Pöllänen hoitaa nyt puheenjohtajan tehtäviä. Hän kertoo, että muistotilaisuudessa valtuustoryhmät ja niiden puheenjohtajat lausuivat kahden minuutin puheenvuoroissa muistosanoja. Tilaisuus alkoi hiljaisella hetkellä, jonka jälkeen nähtiin kuvakooste Wilén-Jäppisen urasta ja elämästä. Moni mustiin pukeutunut valtuutettu murtui kyyneliin.


”Tilaisuus oli harras ja hyvä”

Pöllänen kertoo, että myös kuntalaisia oli paikalla runsaasti.

– Tilaisuus oli harras ja hyvä. Ihmiset ovat olleet hyvillä mielin, että se järjestettiin sen sijaan että Tiinaa olisi muisteltu talousarviovaltuuston yhteydessä keskiviikkona, hän sanoo.

Wilén-Jäppisen lisäksi ammuskelussa kuoli kaksi paikallislehti Uutisvuoksen toimittajaa. Tilaisuus keskittyi Pölläsen mukaan pidetyn ja kaikkien valtuustoryhmien arvostaman puheenjohtajan henkilöön. Myös traagisen tapahtuman taustalla vaikuttaneet voimat herättivät keskustelua, mutta politiikkaa ei tällä kertaa puhuttu.

– Muistelimme, kuinka motivoitunut valtuuston puheenjohtaja hän oli. Hänellä oli iloinen ja positiivinen tapa johtaa valtuustoa ja kehittää kaupunkia, sanoo Pöllänen.


”Hän etsi aina ratkaisua eikä antanut riidalle sijaa”

Pöllänen totesi omassa puheenvuorossaan, että Wilén-Jäppinen uskalsi sanoa sen, mitä muut eivät uskaltaneet. Wilén-Jäppinen ja Pöllänen tunsivat toisensa kahdeksan vuotta. Pöllänen sanoo, että tärkein hänen edeltäjänsä jättämä henkinen perintö on taito löytää rauhallisesti yhteinen linja ilman toistuvia äänestyksiä ja erilaisten näkökulmien hyväksyminen.

– Yhteistyömme sujui äärettömän hyvin, poliittisia riitoja ei ollut. Tiina piti sosiaalidemokraattina kiinni omista tavoitteistaan, mutta etsi aina ratkaisua eikä antanut riidalle sijaa. Hän johti ja vaikutti tarmolla.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Erkki Saarimäki totesi valtuustokokouksessa Uutisvuoksen mukaan, että ”Tiina kuuluu Imatran puolueeseen. Hän keräsi ihmiset yhteen”. Pölläsen mukaan Wilén-Jäppinen olikin maakuntahallinnossa mukana vahvasti ja antoi Imatralle puolueista riippumattomat kasvot koko maassa.

– Hän uskalsi puhua Imatran äänellä.

Päivitetty 14.12. klo 14:22: Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja on Erkki Saarimäki, ei Pertti Lintunen. Lintunen on Imatran kaupunginjohtaja.