Juha Sipilä avasi jälleen omistuksiaan: ”Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia, niin minullakin”

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) nosti omistuksensa esiin blogissaan.

Sipilä otti omistuksensa esiin blogissaan perjantaina.

9.12.2016 22:00

Pääministeri Juha Sipilä toteaa, että hänen omistuksistaan käydään jatkuvasti keskustelua. Sipilän kirjoitus julkaistiin hänen verkkosivuillaan perjantai-iltana klo 21.03.

Sipilän mukaan niissä toistuvat väitteet siitä, ettei pääministeri maksaisi osingoistaan veroja tai olisi ilmoittanut kaikkia tulojaan verottajalle.

– Mikään näistä väitteistä ei pidä paikkaansa.

– Minulla ei ole osinkotuloja, koska minulla ei ole suoria osakeomistuksia, ei suoraan eikä ”piilotettuna”. Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia. Niin minullakin, Sipilä kirjoittaa.

Lisäksi pääministeri julkaisi uudelleen jo aiemmin esillä olleen sidonnaisuusilmoituksensa. Ministerin tulee antaa eduskunnan oikeusasiamiehelle ilmoitus sidonnaisuuksistaan tultuaan nimitetyksi.

Ilmoituksesta käy ilmi muun muassa, että Sipilällä on merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna Nordean ja OP:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin.

Sipilän mukaan hänen eläkesijoituksensa Nordeassa koostuu kolmesta rahastosta, eikä sisällä suoria osakesijoituksia. Hän ei myöskään voi vaikuttaa rahastojen sisältöön.

Nordean säästöhenkivakuutus taas koostuu hänen mukaansa takuusäästöstä, eikä osakerahastoja, vaan puhtaasti korkoperusteinen.

Nordean tuottokorin sisältö selviää Nordean sivuilta.

OP:n kasvutuottotilin Sipilä taas kertoo olevaan säästötili.

– Kun tulin politiikkaan vuonna 2011, minulle oli ehdottoman tärkeää varmistaa luottamus riippumattomuuteeni päättäjänä. Tämän vuoksi luovuin yritysten osakkeiden omistuksesta vuonna 2013 ja sittemmin myös viimeisistä yritysten hallitustehtävistä, jotta ne eivät aiheuttaisi minulle esteellisyyttä poliittisessa päätöksenteossa, Sipilä päättää kirjoituksensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?