Kotimaa

Naapurimaiden johtajat ovat jo keskustelleet Trumpin kanssa – Suomessa puhelin ei ole soinut vieläkään

Julkaistu:

Kansainvälinen politiikka
Yhdysvaltain tuleva presidentti on soittanut useille Suomen naapurimaiden johtajista.
Presidentinkanslian viestintäpäällikkö Katri Makkonen vahvisti Ilta-Sanomille torstaina, että Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi valittu Donald Trump ei ole soittanut vielä Suomeen. Aiemmin joulukuussa Trump soitti puhelun Norjan pääministeri Erna Soldbergille.

– Kaksi johtajaa keskusteli Yhdysvaltojen ja Norjan välisistä vahvoista suhteista. Trump sanoi odottavansa mahdollisuuksia vahvistaa suhteita globaaliin yhteisöön, Trumpin esikunnan tiedotteessa kerrottiin.

Trump on ollut yhteydessä myös Ruotsin pääministeri Stefan Löfveniin, jonka kanssa tämä puhui marraskuun lopulla. Löfvenin kanslian mukaan ennen puhelua oli käyty jo dialogia Trumpin siirtymähallinnon jäsenten kanssa.

Kahdenvälisessä keskustelussa Trump oli esittänyt Löfvenille kutsun tapaamiseen tämän tulevan Yhdysvaltain-vierailun aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisenä puhelun sai jo marraskuun puolivälissä Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen. Nato-maana Tanskalla on ollut perinteisesti lämmin ja vahva suhde Yhdysvaltoihin. Myös Norja kuuluu puolustusliittoon.

Suomi on nyt naapurimaista ainoa, jonka kanssa puhelua ei ole vielä käyty. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö välitti Trumpille onnittelut vaalivoitosta heti tulosten selvittyä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt