Hyväntekijä Brother Christmas saapui Linnaan ilman naamiota - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hyväntekijä Brother Christmas saapui Linnaan ilman naamiota

Vuoden vapaaehtoiseksi valittu Brother Christmas saapui Linnan juhliin ilman julkisuudesta tuttua naamioitaan.

Brother Christmas eli Ari Koponen itsenäisyyspäivän vastaanotolla Helsingissä.­

6.12.2016 20:29 | Päivitetty 7.12.2016 9:49

Brother Christmas on totuttu näkemään julkisuudessa pitkässä valkoisessa parrassa ja päähineessä.

– Esittelen itseni Linnassa kuitenkin Brother Christmaksena. Totta kai sinne mennään ilman naamioita, mutta ei ole mikään tarkoitus esitellä itseään, hän sanoo.

Brother Christmaksen toiminta alkoi noin vuosi sitten, kun idean isä halusi tehdä jotain konkreettista hyvää, mutta on aina ollut huono lahjoittamaan rahaa.

– Välillä ahdistaa ihmisten tekemättömyys. Ihmiset katsovat esimerkiksi Armanin Pohjantähden alla -ohjelmaa ja ihmettelevät sohvalla, että voivatko asiat olla näin huonosti vuonna 2016. Asiat voivat olla kuitenkin vielä huonommin, jos ei tehdä mitään.

Toiminnan tarkoituksena on yhdistää ne, jotka tarvitsevat apua ja ne jotka sitä haluavat antaa.

Brother Christmaksen avulla esimerkiksi Vantaan Tulisuudelmassa järjestettiin 300 seniorille päivätanssit, jossa esiintyi Jukka Hallikainen. Näiden lisäksi Brother Christmas on tehnyt ruokajakelua, järjestänyt lapsille Linnanmäen rannekkeita ja toteuttanut ihmisten toiveita.

Brother Christmas kertoo, että kutsu Linnan juhliin tuli hänellä täytenä yllätyksenä, sillä toiminta aloitettiin niin vähän aikaa sitten.

– Iso kunniahan tämä on, ei tämän isompaa kunniaa oikein Suomessa voi saada.

Ihan turhasta kutsu ei kuitenkaan tullut. Brother Christmas on tehnyt koko vuoden hyväntekeväisyyttä ilman palkkaa. Tulevaisuudessa palkkapussiin saattaa tosin kilahtaa jotain juontokeikkojen ja muiden pr-töiden ansioista.

– Haluan kuitenkin mennä hyväntekeväisyys edellä. Tämä on sitä minun näköistäni hyväntekeväisyyttä, Brother Christmas sanoo.

Juttua korjattu keskiviikkona klo 9.49: Tulisuudelmassa Brother Christmaksen avulla esiintyi Jukka Hallikainen, ei Joel Hallikainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?