Köyhien itsenäisyyspäivän tilaisuudessa valtavat jonot – ruokakasseja jaettiin sadoille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Köyhien itsenäisyyspäivän tilaisuudessa valtavat jonot – ruokakasseja jaettiin sadoille

Hakaniemen torilla Helsingissä kiemurteli itsenäisyyspäivänä puolilta päivin ennätyspitkä jono ruoka-avun tarpeessa olevia ihmisiä. Auringonpaisteen ja muutaman pakkasasteen vallitessa jonottaminen kesti puolesta tunnista tuntiin.

6.12.2016 15:01 | Päivitetty 6.12.2016 15:08

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n järjestämä itsenäisyyspäivän ruoanjakotapahtuma vähävaraisille keräsi Helsingin Hakaniemeen runsain määrin avun tarpeessa olevia. Järjestöä nykyisin pyörittävä Heikki Hursti aprikoi, riittääkö ruokakasseja kaikille halukkaille.

– Väkeä on hurjan paljon, joten saa nähdä, loppuvatko ruokakassit kesken.

Katso tunnelmia Hakaniemestä yllä olevalta videolta!

Aiempina vuosina Hakaniemen torilla on nähty soppatykkejä ja tarjoiltu kahvia, mutta nyt jaettiin valmiiksi muovikasseihin pakattua ruokaa.

– Aiemmin on aina satanut vettä ja jonottavat ihmiset ovat kastuneet, eikä se ole tietenkään mukavaa. Nyt jokainen saa ruokakassin ja voi mennä syömään jonnekin sisätiloihin, Hursti sanoo.

Leipä- ja ruokajonojen perusteella vähäosaisten määrä Suomessa on jatkuvasti kasvanut. Niinpä Hakaniemessä nähdyn tilaisuuden kaltaiset tapahtumat ovat monille ensiarvoisen tärkeitä.

– Ei kaikilla ole tänä päivänä varaa ostaa ruokaa, toteaa ruokakassia jonottanut Markus.

Hakaniementorilla riitti runsaasti ihmisiä.

Ihmisiä ruokajonossa Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n perinteisessä itsenäisyyspäivän linnanjuhlassa Hakaniementorilla.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne (vas.) ja Heikki Hursti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?