Poliisi Imatran kolmoismurhasta: Yksi uhreista kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kaksi toimittajia

Poliisin mukaan epäilty näyttäisi toimineen yksin ja suunnitelmallisesti, mutta uhrit valikoituivat sattumanvaraisesti.

4.12.2016 14:04 | Päivitetty 4.12.2016 14:31

Yksi Imatran kolmoismurhan uhreista oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kaksi oli toimittajia. Poliisi kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltapäivällä.

Poliisi vahvisti, että Koskenpartaan kävelykadulla ravintola Vuoksenvahdin edessä kuoli puolen yön aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kolme Imatralla asuvaa naista, jotka ovat syntyneet vuosina 1963, 1964 ja 1980.

Partion saapuessa paikalla tilanne oli sekava ja kadulla oli kolme henkilöä ammuttuna kuoliaaksi, poliisi kertoi. Poliisi otti paikan päältä kiinni 23-vuotiaan imatralaisen miehen, jolla on aiempaa rikoshistoriaa.

Epäilty ei tehnyt vastarintaa eikä yrittänyt paeta. Ilmeisesti hän ei kiinniottotilanteessa puhunut juuri mitään. Hänen autonsa takakontista löytyi ase.

– Hän oli rauhallinen. Sivulliset hänet osoittivat. Tilanne oli erittäin kaoottinen, paniikissa olevia ihmisiä oli paljon. Poliisipartio joutui suorittamaan hyvinkin voimakkaasti tiedustelua siinä, poliisi sanoi.

Poliisin mukaan uhrit olivat samaa seuruetta ja valikoituivat uhreiksi sattumanvaraisesti. Poliisin mukaan mies näytti kuitenkin suunnitelleen tekonsa etukäteen eli hän oli liikkeellä surmaamistarkoituksessa.

– Ase oli luvallinen ja hän oli saanut sen haltuunsa, mutta kenen ase oli, sitä ei tässä vaiheessa ole tarpeen kommentoida, poliisi sanoi.

Tekoon ei poliisin mukaan toistaiseksi tiedetä liittyvän muita ihmisiä tai järjestöä. Poliisi myös kiisti sosiaalisessa mediassa liikkuvat huhut, joiden mukaan uhrit eivät olisi suomalaisia tai tekijä olisi töissä puolustusvoimissa.

Poliisin mukaan puhalluskoe näytti, ettei tekijä ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Teon mahdollista motiivia poliisi ei vielä avannut.

– Epäiltyä ei vielä ole kuultu.

Poliisi kertoi tiedottavansa asiasta lisää huomenna maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?