Poliisi IS:lle: Tällainen tausta Imatran epäillyllä 23-vuotiaalla kolmoismurhaajalla on

Rikoskomisario Saku Tielinen sanoo, että Imatran ammuskelua lähdetään tutkimaan alustavasti kolmena murhana. Alustavien tietojen mukaan epäilty ampuja valikoi uhrit sattumanvaraisesti.

4.12.2016 10:28 | Päivitetty 4.12.2016 17:10

Poliisi on valottanut Imatran öisen ammuskelun yksityiskohtia. Poliisi sai hälytyskeskuksesta keskiyöllä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ilmoituksen, jonka mukaan ihmisellä oli ase esillä ravintola Vuoksenvahdin edustalla Imatran ydinkeskustassa.

– Siinä oli sattumoisin poliisipartio ihan lähellä ja oli paikalla hyvinkin nopeasti. Kun partio ajoi paikalle, siinä oli enemmänkin ihmisiä, jotka viittoivat poliisille. Alkuun oli vaikea hahmottaa, mitä oli tapahtunut. Ihmiset olivat peloissaan, rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo IS:lle.

Jutun pääkuvana olevalla videolla poliisi kertoo epäillystä tekijästä.

Ampujaksi epäillään 23-vuotiasta imatralaista miestä. Poliisi tiedotti aamukymmeneltä, että hän ampui kuoliaaksi kolme imatralaisnaista. Poliisin tiedossa ei ole haavoittuneita.

– Sitä selvitellään esitutkinnassa, tunsiko ampuja uhreja ennestään. Tämän hetkisen tiedon mukaan vaikuttaa siltä, että uhrit olisivat valikoituneet sattumanvaraisesti. Epäiltyä ei ole vielä kuultu, Tielinen sanoo.

Poliisin tiedotteen mukaan uhreja oli ammuttu päähän ja keskivartaloon kiväärityyppisellä aseella.

– Tällä hetkellä tutkittavat rikosnimikkeet ovat kolme murhaa. Sekin selviää sitten, kunhan epäiltyä kuulustellaan. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä, mutta tällä hetkellä on lähdetty vakavimmista nimikkeistä liikkeelle.

Tielinen vahvistaa IS:lle, että epäillyllä on aiempaa rikostaustaa.

– En kommentoi vielä tässä vaiheessa asiaa tarkemmin, mutta hänellä on taustallaan väkivaltarikoksia.

Epäilty on otettu kiinni. Hän totteli poliisin käskytystä eikä tehnyt vastarintaa. Myös epäilty tekoväline on poliisin hallussa.

– Hän ei ymmärtääkseni yrittänyt myöskään millään tavalla paeta tilanteesta, Tielinen toteaa.

Alla olevalla videolla poliisi kertoo yön tapahtumista ja uhreista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?