Kansalaisjärjestö: Petri Sarvamaa on Suomen vaikutusvaltaisin meppi – ”Olen tosi tyytyväinen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kansalaisjärjestö: Petri Sarvamaa on Suomen vaikutusvaltaisin meppi – ”Olen tosi tyytyväinen”

ISTV sai Suomen vaikutusvaltaisimman euroedustajan kommentit Brysselissä 30. marraskuuta.

4.12.2016 7:06

Riippumaton kansalaisjärjestö VoteWatch Europe julkisti hiljattain listan vaikutusvaltaisimmista europarlamentaarikoista. Suomalaisedustajista ykköseksi valittiin kokoomuksen Petri Sarvamaa, joka on myös koko EU-parlamentin mittakaavassa vaikutusvaltaisimman viiden prosentin joukossa.

– Semmoinen totaalinen paneutuminen ja ahkera verkottuminen sekä se, ettei kainostele mennä ihmisten ja asioiden äärelle, on varmasti tämän valinnan takana. Itsekin olen kyllä tosi tyytyväinen, Sarvamaa sanoo.

Vaikutusvaltaa määriteltiin esimerkiksi parlamentin sisäisten luottamustehtävien perusteella.

EU-komission 30. marraskuuta julkistamaan energiapakettiin Sarvamaa sanoo olevansa kohtuullisen tyytyväinen.

– Tässä komissio näyttäisi nyt antavan Suomelle, jos ei nyt vapaat kädet, niin ymmärtävän ainakin sen, että Suomi on hoitanut kestävällä tavalla metsätalouttaan.

Alun perin komission esitys oli Suomen metsätalouden kannalta kaikkea muuta kuin lupaava, mutta suomalaisvaikuttajien ahkera työ näyttäisi tuottaneen tulosta.

– Kyllä tässä on ollut erittäin ankaraa juoksemista täällä Brysselissä. Suomalaistahot ovat olleet hyvin aktiivisia ja myöskin me mepit olemme enimmäkseen olleet samalla linjalla. Tässä on ollut hyvin ahkeraa vaikuttamista ja näin se pitää ollakin, Sarvamaa toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?