Kokoomusmeppi Petri Sarvamaa ihmettelee Sipilän mediakohua: ”Suomen Trump”

– Pääministeri ei kerta kaikkiaan voi reagoida tällä tavalla median suuntaan, toteaa europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

4.12.2016 7:05

Petri Sarvamaa on seurannut Suomen viime päivien puhutuinta tapausta entisen toimittajan ja nykyisen poliitikon näkövinkkelistä.

– Ollaan tekemisissä paljon suurempien asioiden kanssa kuin sen, ollaanko loukkaantuneita jostakin tai sen, onko sukulaisia vedetty johonkin mukaan, hän sanoo.

ISTV kysyi Brysselissä 30. marraskuuta suomalaismepin näkökantaa pääministerin ja median väleistä sekä Yhdysvaltain ja Euroopan poliittisesta tilanteesta.

– Uskon, että pääministeri tai kuka tahansa poliitikko jää aina kakkoseksi, jos lähtee ottamaan niin sanotusti tätä kisaa, Sarvamaa sanoo.

Hänen mielestään tässä kyseisessä tilanteessa pitäisi olla nyt todella tarkkana, kun pohditaan suomalaisen median ja etenkin Yleisradion riippumattomuutta.

– Jos tässä nyt kävisi ilmi, että Yle antaisi pääministerin vaikuttaa uutisointiin, niin se olisi pitkällä tähtäimellä varsinkin Yleisradiolle erittäin kohtalokasta.

– Ehkä yritysmaailmassa voi reagoida näin, mutta ei politiikassa. En voi ymmärtää tällaista. Suomen Trump. Näin voi ehkä joku sanoa. Tällainen ajatus on tullut jo vastaan tuolla.

Trump ja Eurooppa

Petri Sarvamaa aavisteli jo etukäteen Donald Trumpin voittavan Yhdysvaltain presidentinvaalit. Hän ei kuitenkaan ole Trumpin tulevasta valtakaudesta huolissaan.

– Suuri osa hänen kampanjapuheistaan oli yksinkertaisesti niin päättömiä lupauksia, ettei presidentillä ole mitenkään mahdollisuuksia toteuttaa niitä. Se on kuitenkin huolestuttavaa, millä tavalla hän voittonsa saavutti.

Eurooppa on tällä hetkellä Sarvamaan mielestä suuressa käännekohdassa.

– Toive siitä, että Euroopan maat jakaisivat yhdessä samat arvot sekä ajatukset demokratiasta ja ihmisoikeuksista, kyllä se on nyt kovalla koetuksella, Sarvamaa sanoo.

– Eurooppa on vedenjakajalla nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?