Ylen toimittaja sanoo joutuneensa Juha Sipilän ”likasangoksi” – järkyttyi pääministerin painostavasta käyttäytymisestä ja syytöksistä

Kokenut toimittaja Pirjo Auvinen kertoo viime viikonlopun tapahtumista Ylen verkkosivuilla.

Pirjo Auvisen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi sopineensa päätoimittaja Atte Jääskeläisen kanssa, ettei vastaa Ylelle mitään Terrafameen liittyen.

Ylen politiikan toimittaja Pirjo Auvinen sanoo, että hän on työssään joutunut pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ”likasangoksi”. Auvinen kertoo Ylen verkkosivuilla julkaistussa näkökulmakirjoituksessaan Radio Suomen haastattelutunteihin liittyvistä tapahtumista.

Auvinen paljastaa saaneensa tylyn kieltävän vastauksen, kun hän pyrki sopimaan Sipilän avustajan kanssa kommenttia Terrafamesta ja konepaja Katerasta viime viikonloppuna Torniossa. Auvisen mukaan päätoimittaja Atte Jääskeläinen kannusti häntä kirjoittamaan näkökulman tapahtumien kulusta, jotta niistä syntyisi tarkempi kuva.

”Lauantaina ennen normaalia uutishaastattelua Sipilä sanoi, ettei vastaa Ylelle mitään Terrafameen liittyen. Kertoi käyneensä asiasta kiivasta sähköpostivaihtoa sekä päätoimittaja Atte Jääskeläisen että toimittaja Salla Vuorikosken kanssa. Ja että Aten kanssa on sovittu, että hän ei vastaa”, toimittaja kertoo.

Yle: Näkökulma: Silminnäkijänä Sipilästä ja Ylestä https://t.co/OjZALk0QAA— Pirjo Auvinen (@PirjoAuvinen) December 1, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Auvinen sanoo järkyttyneensä Sipilän painostavasta käyttäytymisestä ja syytöksistä, joilla ei ollut mitään tekemistä hänen kanssaan. Toimittaja päätti kysyä Jääskeläiseltä, onko Sipilän kanssa tehty jokin sopimus.

”Pian Atte Jääskeläinen soitti. Mitään sopimusta ei ollut. Haastattelutunnista keskustelimme pitempään. Selvää oli että Terrafamesta ja sukulaisfirmasta kysytään. Olen joukkuepelaaja ja minusta tärkeintä oli, että vastaukset saadaan. Koska olin nyt Sipilälle kuin ”punainen vaate”, minulle sopi, että kysymykset esittää Jari Niemelä.”

Myöhemmin Sipilä pyysi Auviselta anteeksi raivoamistaan. Omien kokemustensa perusteella Auvinen arvioi, että omaisuus sekä suvun ja lähipiirin toimet vaikuttavat olevan pääministerin sokeita pisteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?