HS: Juha Sipilä arvostellut Yleä jo aiemmin – Yle rajoitti pääministerin sijoitusten käsittelyä

Helsingin Sanomat kertoo, että Juha Sipilä on arvostellut Yleä jo aiemmin. HS kertoo, että Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen kielsi Sipilän vakuutuskuoren käsittelyn muissa kuin puhtaasti uutisellisissa jutuissa.

Juha Sipilä on lähettänyt Helsingin Sanomien mukaan Yleen sen journalistisia ratkaisuja kovasanaisesti arvostelevia sähköposteja jo ennen viime perjantaina alkanutta Terrafame-tapausta.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja Ylen välinen soppa Terrafamen uutisoinnissa jatkuu yhä. Asia puhutti torstaina eduskunnan kyselytunnilla. Ilta-Sanomat kertoi, että Sipilä sai vastata eduskunnan kyselytunnilla opposition kysymyksiin Sipilän ja Ylen välisestä mittelöstä Terrafame-uutisoinnissa.

Helsingin Sanomat kertoo, että Sipilä on lähettänyt Yleen sen journalistisia ratkaisuja kovasanaisesti arvostelevia sähköposteja jo ennen viime perjantaina alkanutta Terrafame-tapausta.

Sipilä oli ollut Yleen yhteydessä sen jälkeen, kun MOT-ohjelma käsitteli maaliskuussa hänen käyttämäänsä sijoitustuotetta eli vakuutuskuorta.

Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen kielsi Helsingin Sanomien tietojen mukaan tämän jälkeen Sipilän vakuutuskuoren käsittelyn muissa kuin puhtaasti uutisellisissa jutuissa.

Kolumnia ei julkaistu

Sipilän vakuutuskuorta koskevaa Ylen kolumnia ei koskaan julkaistu ja sitä suunnitelleelle toimittajalle viestitettiin, ettei asiaa kannata käsitellä. Jääskeläisen mukaan tapahtumien kulku ei kuitenkaan mennyt näin.

HS:n tietojen mukaan Sipilä myös hermostui Ylen toimittajalle siitä, että tämä kysyi vakuutuskuoresta pääministerin haastattelutunnilla.

Tästä on kyse vakuutuskuoressa

Helsingin Sanomien jutussa mainittu vakuutuskuori on kapitalisaatiosopimus. Taloussanomat kertoi aiheesta kesäkuussa 2015. Kapitalisaatiosopimus eli vakuutuskuori on juridinen kummajainen, sillä se on vakuutus, jolla ei vakuuteta ketään minkään varalta.

Kyseessä on vakuutusyhtiön ja asiakkaan välinen sijoitussopimus, jossa asiakas luovuttaa rahansa vakuutusyhtiön haltuun ja vakuutusyhtiö sijoittaa varat esimerkiksi eri rahastoihin ja muihin sijoitusinstrumentteihin, kuten indeksilainoihin.

Asiakas voi nostaa itselleen erissä sekä sijoittamaansa pääomaa että sen tuottoja. Kapitalisaatiosopimusta nimitetään usein vakuutuskuoreksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?