Outo haju leijui Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa – ainakin 16 sai oireita - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Outo haju leijui Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa – ainakin 16 sai oireita

Paikalla on ollut poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

1.12.2016 12:45 | Päivitetty 1.12.2016 17:26

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta vaarallisen aineen onnettomuudesta Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 11.15. Finavialta kerrotaan, että terminaali 2:en lähtöaulassa on ollut viranomaistehtävä, mutta tilanne on palautumassa normaaliksi.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ainakin 16 ihmistä on saanut hengitystieoireita turvatarkastuspisteellä havaitusta hajusta, kertoo pelastuslaitos. Altistuneista neljä lähti tarkastettavaksi sairaalaan. Pelastuslaitoksen mukaan altistuneet ovat henkilökuntaan kuuluvia. Heidän saamansa oireet olivat muun muassa kurkun karheutta, yskää ja silmien kirvelyä.

Pelastuslaitoksen mittauksissa ei kuitenkaan löytynyt selitystä hajulle, joka oli jo haihtunut. Myös ihmisten oireet olivat jo loppuneet. Oireilua oli ilmennyt noin 15–20 minuutin ajan, mutta koska oireet eivät olleet vakavia, oli työntekoa jatkettu.

Tapaus sattui kakkosterminaalin lähtöaulassa, joka Finavian mukaan ruuhkautui tehtävän vuoksi. Pelastuslaitoksen mukaan lähtöaula on jo avattu normaalikäyttöön.

Katso oheiselta videolta tunnelmia lentokentältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?