Ylen toimittaja julkaisi kohutut pääministerin lähettämät sähköpostit – näin Sipilä moittii Yleä

Pääministeri Sipilä kertoo viesteissä muun muassa, että hänen arvostuksensa Yleä kohtaan on nolla.

Ylen toimittaja Salla Vuorikoski julkaisi pääministeri Juha Sipilän kanssa vaihdetut viestit.

1.12.2016 11:42

Ylen toimittaja Salla Vuorikoski julkaisi kaikki pääministeri Juha Sipilän hänelle lähettämät viestit Facebook-sivuillaan. Viestit liittyvät Ylen ja Sipilän ympärillä velloneeseen sensuurikohuun.

Suomen Kuvalehti uutisoi keskiviikkona pääministerin vaientaneen Ylen liittyen Sipilän mahdolliseen jääviyteen Terrafame-asiassa. Sipilä oli lähettänyt Ylen toimittajalle useita tuohtuneita viestejä. Ylen ajankohtaistoiminnan johtaja, päätoimittaja Atte Jääskeläinen on vakuuttanut Ylen olevan riippumaton.

Vuorikosken julkaisemissa viesteissä pääministeri arvostelee Ylen julkaisemaa artikkelia Terrafame-asiasta voimakkain sanoin.

”Eipä kerennyt kommentoida, kun edesvastuuton juttu on jo tehty”, Sipilä kritisoi, kun juttu on julkaistu ilman hänen kommenttiaan.

Alla olevalla videolla ote Sipilän tiedotustilaiuudesta keskiviikolta.

Toimittaja kertoo ottavansa edelleen mielellään vastaan Sipilän kommentin aiheesta. Sipilän mukaan hänelle annettu aika reagoida sähköpostiin on ollut kohtuuttoman lyhyt. Pääministerin mukaan toimittaja ei halunnut saada vastausta, koska jutun lopputulos oli päätetty etukäteen.

Tämän jälkeen pääministeri lähetti Vuorikosken julkaisemien viestien perusteella 12 kansalaisilta saamaansa palautetta. Vuorikoski on aiemmin Ilta-Sanomien haastattelussa kertonut viestien olleen ”normaalia kansalaispalautetta”.

Sipilä lähetti vielä viestin, jossa syytti Yleä tarkoitushakuisista jutuista.

”Ihmiset jostain syystä uskovat Ylen puolueettomuuteen. Me emme tarvitse oppositiota ollenkaan, niin puolueellista Ylen viestintä on ollut tämän vaalikauden aikana. Tämän ovat todenneet erityisesti ne kansanedustajat, jotka ovat olleet pidempään mukana. Tällaista ei kuulema ole nähty koskaan”, Sipilä kirjoittaa Vuorikosken mukaan.

”Arvostukseni Yleen on nyt täysi nolla, ei tietysti poikkea teidän arvostuksestanne minua kohtaan. Tasoissa ollaan.”

Vuorikoski kirjoittaa päivityksessään halunneensa julkaista viestit kahdesta syystä. Ensimmäinen syy on yleisön oikeus saada tietoa yhteiskunnallisesti merkittävän asian taustoista. Toinen syy on, että Ylen toimituksellinen johto on myös arvioinut, että viestien sisältöä on syytä käsitellä julkisesti.

Jos päivitys ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?