Ylen politiikan toimituksen ex-pomo MT:ssä: Ylen journalismiin puututtu varsinkin tällä hallituskaudella

Ylessä juttuja on hyllytetty ja sensuroitu ja toimittajille on annettu varoituksia erityisesti tämän hallituksen aikana, sanoo Ylen politiikan toimituksen entinen päällikkö Pekka Ervasti Maaseudun Tulevaisuudessa.

Pekka Ervasti (oikealla alhaalla) työskenteli Yleisradiossa politiikan toimituksen esimiehenä. Hänen mukaansa Ylen poliittinen journalismi on ajettu ahtaalle.

1.12.2016 11:15

Kokenut politiikan toimittaja Pekka Ervasti sanoo olevansa veronmaksajana ja journalistina ja entisiltä kollegoiltaan kuulemansa perusteella erittäin huolestunut siitä, kuinka ahtaaseen rakoon Ylen poliittinen journalismi on ajettu toimivan johdon linjauksilla. Ervasti kertoo asiasta Maaseudun Tulevaisuudessa.

Hänen mukaansa poliitikot painostavat toimittajia aina, mutta eri asia on, taivutaanko painostukseen.

– Se säikäyttää, ja ikävin seuraus on, jos itsensensuuri lisääntyy, Ervasti sanoo.

Ervastin mielestä ei ole sattumaa, että kurilinja on koventunut erityisesti tämän hallituksen aikana. MT:n mukaan Ervasti kirjoitti itsekin kriittisesti pääministeri Juha Sipilän (kesk) poliittisesta osaamisesta, terveydestä ja taloudellisista sitoumuksista, kunnes sai potkut.

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen ei eilen A-studiossa vastannut kysymykseen, maksettiinko Ervasti hiljaiseksi lähtönsä syystä. Myös Ervasti kertoo tehneensä Ylen kanssa sopimuksen siitä, että hänen lähtönsä syitä ei eritellä julkisuudessa. Hän korostaakin MT:ssä, että puhuu vain kollegoidensa puolesta, ei omasta tapauksestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?