Tämän takia Jenni Haukio ei kierrä presidentti Niinistön mukana maakunnissa ensi vuonna

Julkaistu:

Juhlavuosi
Osa suomalaisista joutuu pettymään, sillä rouva Jenni Haukio ei pysty edustamaan presidentti Sauli Niinistön rinnalla kaikissa Suomen 100-vuotisjuhlien tapahtumissa.
Rouva Jenni Haukio ei ehdi opintokiireidensä vuoksi edustaa puolisonsa, presidentti Sauli Niinistön rinnalla kaikissa Suomen itsenäisyyden 100-vuotistilaisuuksissa.

Rouva Haukio kertoi viime kuussa jäävänsä opintovapaalle Turun kirjamessujen ohjelmapäällikön tehtävistä vuodeksi. Ajankohta on osuu päällekkäin Suomen juhlavuoden kanssa. Näin siitäkin huolimatta, että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema ”Yhdessä” on myös presidentin maakuntakiertueen teema.


Presidentti Niinistö aikoo vierailla juhlavuonna kaikissa Suomen 19 maakunnassa. Rouva Haukion opintovapaan vuoksi hän joutuu tekemään ainakin osan vierailuista ilman puolisoaan.

– Puolisoni Jenni Haukio tulee osallistumaan kahteen mainitsemaani maakuntamatkaan. Joudun kertomaan, että hänellä on tietysti oma elämänsä ja opiskelunsa ensi vuonna, Niinistö sanoi tiistaina Linnassa.

Muille matkoille rouva Haukio osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan.

 

Joudun kertomaan, että hänellä on tietysti oma elämänsä ja opiskelunsa ensi vuonna.

Presidentti toivoi, etteivät suomalaiset olisi turhan pettyneitä siitä, että osa heistä näkee matkoilla vain hänet. Niin on presidentin lohkaisun valossa kuitenkin jo käynyt.

– Se on nyt jo koettu pettymykseksi kaupungeissa, joissa hänet nähdään minua mieluummin. Mutta mukana hänkin on niin paljon kuin suinkin ehtii. Hän toivoo ymmärrystä sille, ettei voi aina olla mukana, Niinistö sanoi.

Presidentin ensimmäinen maakuntamatka suuntautuu Lappiin saamelaisten kansallispäivänä 6. helmikuuta 2017. Kaksipäiväinen vierailu vie presidenttiparia Inariin ja 150-vuotisjuhlaansa viettävään Tervolaan. Juhlavuoden kiertue päättyy Pohjois-Pohjanmaalle.

Alkuvuodesta presidentti vierailee myös Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa, ja Päijät-Hämeessä. Helmikuun 22. päivä presidentti avaa Lahden MM-hiihdot. Muista maakuntamatkoista tiedotetaan myöhemmin.

Kutsuja erilaisiin juhlavuoden tilaisuuksiin on tullut kaikkiaan 400. Presidentti toivoikin ymmärrystä sille, ettei hän puolisonsa kanssa ehdi niistä kaikkiin mitenkään.

Rouva Jenni Haukio kertoi Ilta-Sanomille viime kuussa jatkavansa opintovapaansa aikana Helsingin yliopiston valtiotieteen laitoksella kesken olevia valtiotieteen jatko-opintojaan. Rouva Haukio valmistui valtiotieteiden maisteriksi Turun yliopistosta 2001. Viime vuosina hän on jatkanut opintojaan muiden töiden ohella.

– Jonkin verran olen opintoja kyennyt edistämään. Katsotaan, miten ne ensi vuonna etenevät, mutta 2018 palaan takaisin työhöni ohjelmapäällikkönä, hän sanoi Turun kirjamessuilla.

Rouva Haukio on vetänyt Turun kirjamessuja neljä vuotta.

– Työrupeama, joka vuoden alusta opintojen merkeissä käynnistyy, on aika mittava. Nyt oli siirryttävä sivuun ansiotyöstä ja anottava opintovapaata. Päätyön ohella opintojen edistäminen ei enää onnistu, rouva Haukio sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt