Sirpa, 37, kuvasi harvinaisen näyn Tampereella – ”Ensin ajattelin, että juokseeko siellä pieniä karhuja” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sirpa, 37, kuvasi harvinaisen näyn Tampereella – ”Ensin ajattelin, että juokseeko siellä pieniä karhuja”

Tamperelainen opettaja ikuisti villisikalauman, joka kirmasi lumisen tien yli Tampereen Teiskossa. Kun hän astui autosta ulos, eläimistä ei näkynyt enää muuta kuin lumeen painautuneet sorkanjäljet.

Pursiainen sai kuvan ainakin neljästä villisiasta. Kun hän nousi autosta ulos, perästä ei kuulunut enää muuta kuin röhinää.

1.12.2016 6:35

Tamperelainen luontokuvausta harrastava opettaja Sirpa Pursiainen, 37, päätti keskiviikkona töiden jälkeen ajaa toista reittiä kotiin Tampereen Teiskossa. Hän otti kameransa valmiiksi ja ajoi tavallista hiljempaa vauhtia, koska toivoi törmäävänsä peuroihin tai hirviin. Yllätys oli melkoinen, kun Siltasavontien yli alkoi juosta villisikoja.

– Sivusilmään osui vasemmalla, että mitä ihmettä siellä juoksee. Ensin ajattelin, että juokseeko siellä pieniä karhuja. Ne olivat niin pienen kokoisia, mutta vauhti oli aivan hurja, Pursiainen kuvailee.

Silloin Pursiainen pysäytti auton ja alkoi ottaa kuvia siitä, kun villisiat kerta toisensa hyppivät tien yli. Hän laski, että eläimiä oli ainakin neljä – mahdollisesti jopa viisi. Kun hän nousi autosta, eläimistä ei enää näkynyt muuta kuin lumeen painuneet sorkanjäljet.

– Kun tulin autosta pihalle, niistä ei näkynyt enää vilaustakaan, mutta metsästä kuului röhkintää.

Pursiainen ei ole koskaan nähnyt villisikoja aiemmin, mutta on kuullut, että Tampereen Teiskossa on ollut jopa 20 villisian laumoja.

– Minua itseäni nauratti, että siellä pitäisi olla kohta kyltti, että varokaa juoksevia villisikoja. Minäkin olisin törmännyt niihin, jos olisin normivauhtia ajanut.

Hän arvioi, että villisiat olivat selvästi koiraa isompia, mutta kuitenkin karhua pienempiä.

– Joku tiesi kertoa, että villisiat ovat tappaneet sillä alueella koiran muutama viikko sitten. Jos niillä on pienempiä poikasia, ne suojelevat niitä ja voivat olla vaarallisiakin.

Harrastelijavalokuvaaja iloitsee, että ehti napata kuvan nopeasti ohimenneestä hetkestä.

– Noin nopeissa hetkissä harvemmin on kameraa hollilla, että ehtisi ottaa kuvan. Olihan se aivan ihmeellistä, että sellaisia sieltä juoksentelee.

Villisikakuvasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?