HS: Jokainen yhdeksäsluokkalainen saa ensi keväänä feminismikirjan

Helsingin Sanomat kertoo, että yhdeksäsluokkalaisille jaetaan ensi keväänä Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä -kirja.

Chimamanda Ngozi Adichien kirjaa jaetaan ensi keväänä Suomen yhdeksäsluokkalaisille.

30.11.2016 20:01

Lehti kertoo keskiviikon painoksessaan, että nigerialaisen menestyskirjailijan Chimamanda Ngozi Adichien teos Meidän kaikkien pitäisi olla feministejä ilmestyy maaliskuussa suomeksi, jonka jälkeen se lahjoitetaan kaikille yhdeksäsluokkalaisille.

Kirjan kustantavan Otavan esittelytekstin mukaan kirjailija käsittelee ”sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä ja nostaa esimerkkejä omasta nuoruudestaan ja aikuiselämästään niin Nigeriassa kuin Yhdysvalloissa.”

HS:n mukaan lahjoitus on osa valtakunnallista hanketta, jota rahoittavat muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö, Otava, Jyväskylän yliopisto, Tampere-talo ja feministinen ajatushautomo Hattu.

Opetushallitus kommentoi asiaa siitä nousseen keskustelun tiimoilta lyhyesti Twitter-tilillään.

@nlipsane Kirjalahjan tavoite on synnyttää monimuotoista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään.— Opetushallitus (@Opetushallitus) 30. marraskuuta 2016

Sen mukaan teos tukee kirjallisuuden opiskelua ja avaa näkökulmaa sekä toteuttaa koulun lakisääteistä velvollisuutta edistää tasa-arvoa. Lisäksi Opetushallitus toteaa, että kirjalahjan tavoite on synnyttää monimuotoista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun kirjaa jaetaan koululaisille. Ruotsissa sitä jaettiin 16-vuotiaille koululaisille joululahjana vuonna 2015. Asia herätti tuolloin niin kehuja kuin arvosteluakin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?