Pääministeri Sipilä kommentoi Yle-kohua – tästä oli kyse sähköpostien lähettämisessä

Pääministeri vastasi toimittajien kysymyksiin eduskunnassa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) matkalla eduskunnan täysistuntoon 29.11.2016.

30.11.2016 13:03 | Päivitetty 30.11.2016 14:27

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lähetti perjantai-iltana useita sähköposteja Yleisradion toimittajalle sekä vastaavalle päätoimittajalle. Hän myös ilmaisi, että luottamus Yleä kohtaan on nolla.

Sipilä ei ollut tyytyväinen Yleisradion uutisointiin. Yle kertoi viime viikolla valtion rahoittaman Terrafamen ja Katera Steelin välisistä liiketoimista. Katera Steelin omistajissa on Sipilän sukulaisia. Pääministerin lapset omistavat yhtiöstä sijoitusyhtiön kautta viisi prosenttia.

”Minä kestän sen, että minua hakataan median puolelta, mutta sitä en hyväksy, että lapset ja sukulaiset vedetään asemani vuoksi lokaan”, Sipilä kirjoitti perjantaina omassa blogissaan.

Suomen Kuvalehti uutisoi aikaisin keskiviikkoaamuna, että Sipilä oli lähettänyt sähköpostiviestejä Yleisradiolle.

Pääministeri Sipilä sanoi tiedotustilaisuuden aluksi, ettei hänellä ollut aikomusta rajoittaa lehdistönvapautta. Hänen mukaansa hän ei saanut mahdollisuutta kommentoida Ylen uutista riittävän ajoissa.

– Tästä annoin palautetta toimittajalle, Sipilä sanoi.

– Viestien määrä oli siksi suuri, että kun ei anneta mahdollisuutta kommentoida. Se on vakava asia, Sipilä sanoi.

Pääministeri sanoi lähettäneensä Yleen esimerkkejä kansalaispostista. Hänen mielestään sähköpostien määrä ei ollut olennaista vaan sen sisältö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?