”Pipogaten” odottamaton lopputulema – Terrafame-pipot viedään nyt käsistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Pipogaten” odottamaton lopputulema – Terrafame-pipot viedään nyt käsistä

Pipot ovat loppuneet, kerrotaan Terrafamen viestinnästä.

Pääministeri Juha Sipilän kaivosvierailulla käyttämästä Terrafame-yhtiön logolla varustetusta piposta on tullut hittituote.­

28.11.2016 19:53

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) Terrafamen- kaivosvierailunsa yhteydessä käyttämästä yhtiön logolla varustetusta piposta on tullut hittituote.

– Niitä on kysytty aika tiuhaan. Valitettavasti pipot ovat loppuneet, viestintäassistentti Anu Salonen Terrafamesta pahoittelee.

Terrafamen viestinnässä on puolivakavissaan pohdittu jo toimia tilanteen rauhoittamiseksi.

– Puhuttiin, että pitäisikö nettisivuille laittaa tiedote, että pipot on nyt loppu.

Pääministeri Sipilän Terrafamen nikkeli- ja sinkkikaivokselle Sotkamoon pari viikkoa sitten tekemän vierailun yhteydessä nostatettiin kohu hänen käyttämästään piposta. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö piti sopimattomana, että pääministerillä oli Terrafamen pipo päässä.

Sittemmin huomio kiinnittyi siihen, että Niinistöllä itsellään oli hänen aikaisemman kaivosvierailun yhteydessä ollut Talvivaara-tekstillä varustettu kypärä päässä. Pipogateksi-nimetyn kohun yksi odottamaton lopputulema oli Terrafame-pipojen kysynnän huomattava kasvu.

Alunperin Terrafame-pipot oli tilattu yhtiön työntekijöiden käyttöön. Ohut pipo sopii hyvin kaivosalueella pakollisen kypärän alle, mutta myös muuten Kainuuseen. Harmaasävyinen, hieman Talvivaaran kaivosalueen kallioperän mustaliusketta muistuttava perusväri luo pipolle rauhallisen ilmeen.

Pipoon painetun Terrafame- tekstin oranssi sävy puolestaan on aika lähellä austenointi-lämpötilaan eli reiluun 900 asteeseen kuumennetun teräksen hehkua. Kaivoksen päätuote nikkeli on välttämätön seosmetalli, kun halutaan helpottaa terästen lämpökäsittelyä austenointilämpötilassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?