Sotaveteraani-Armasta, 95, öisin pelotelleet pojat pyysivät anteeksi – kiusattu tarjosi suklaata, poliisikin kiitteli

Armas Maasto uskoo välttyvänsä öiseltä häiriköinniltä jatkossa.

Porvoossa asuvaa 95-vuotiasta Armas Maastoa häiriköitiin öisin. Tekijät jäivät kiinni ja ovat nyt pahoitelleet tekosiaan.

Sotaveteraani Armas Maastoa, 95, kiusanneet pojat ovat käyneet pahoittelemassa tekosiaan. Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Uusimaa.

– Pojat pyysivät oikein nätisti anteeksi. Armas tarjosi pojille hymyssä suin suklaata ja totesi, että tämä juttu on nyt loppuunkäsitelty, eikä siitä tarvitse enää puhua, Porvoon sotaveteraanien puheenjohtaja Tuomo Kankkunen kertoo.

Poikien lisäksi kiusaamiseen osallistui kolme tyttöä, jotka pyysivät anteeksi jo aiemmin. Kiusaaminen ehti jatkua lähes kaksi viikkoa, jonka aikana Maasto kärsi univaikeuksista.

Nuoret pelottelivat vanhusta hänen asunnossaan Porvoon Kevätkummussa muun muassa koputtelemalla seiniin ja kurkkimalla ikkunoista.

Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta 11. marraskuuta.

Armas Maasto on asunut Porvoon Kevätkummussa seitsemän vuotta.

Poliisikin kiittää

Miehet löivät kättä päälle ja sopivat, että kiusaaminen saa jäädä sekä täällä että muualla. Maasto kertoi myöhemmin Kankkuselle luottavansa nuorten sanaan, eikä tunne oloaan enää turvattomaksi.

– Minä uskon meidän nuoriimme, toteaa myös Kankkunen.

Kankkunen ja Maasto saivat kiitosta toiminnastaan myös paikalliselta poliisilta.

– Poliisi sanoi, että tällä tavalla ongelmia pitäisi pystyä selvittämään. Olisi ollut paljon ikävämpää, jos nuoret olisi jouduttu hakemaan koulun pihasta poliisiautolla.

Vierailuja puolin ja toisin

Nuorten käymät koulut saivat tiedon tapahtuneesta, ja yhteistyön avulla ikävä tapahtuma käännettiin yllättäen positiiviseksi.

– Tämä kiusaaminen poiki sellaisen yhteistyön, että veteraaneja on nyt menossa vierailemaan koulussa, Kankkunen kertoo.

Oppilaat saavat valmistella kysymyksiä, joita he haluaisivat kysyä veteraaneilta.

– Se on kuitenkin päätetty, että tästä kiusaamisesta ei enää puhuta, se on jo sovittu.

Toisen koulun kanssa on puhuttu päinvastaisesta vierailusta. Oppilaat pääsevät käymään Porvoon veteraanihuoneessa ja tutustumaan sekä sota-ajan aineistoihin että itse veteraaneihin.

– Tämä oli paras mahdollinen ratkaisu asialle, joka alkoi näin ikävästi, Kankkunen summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?