Juha Sipilä Torniossa: Lisäleikkauksia ei suunnitteilla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Juha Sipilä Torniossa: Lisäleikkauksia ei suunnitteilla

Pääministeri Juha Sipilän mukaan lisäleikkauksia ei ole suunnitteilla.

Julkaistu: 26.11.2016 16:26

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan ei ole syytä epäillä, että hallituksen suunnitelma valtion talouden tasapainottamiseksi ei toteutuisi ja keväällä tehtäisiin lisäleikkauksia.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) väläytti 1–2 miljardin euron lisäleikkauksia Helsingin Sanomien haastattelussa.

Pääministeri Juha Sipilä sanoo STT:lle, että Euroopan taloustilanne on esimerkiksi brexitin vuoksi epävarma, mikä vaikuttaa myös Suomeen, mutta toistaiseksi ei suunnitella lisäleikkauksia. Sipilän mukaan hallituksen sisällä ei ole erimielisyyttä asiasta, vaan Sipilä ja Orpo olivat keskustelleet aiheesta ennen HS:n haastattelun julkaisemista.

Puoluevaltuuston johtoon Antti Kivelä

Sipilä mainitsi brexitin myös poliittisessa katsauksessaan keskustan puoluevaltuuston vuosikokouksessa Torniossa. Puheenvuoro käsitteli murrosvaihetta, jota Sipilän mukaan maailmassa nyt eletään. Pääministerin mukaan brexit on takaisku EU:lle ja Suomelle.

Sipilä sanoi toivovansa, että pakotteiden ulkopuolinen taloudellinen kanssakäyminen Venäjän kanssa vahvistuu ja keskusteluyhteys säilyy hyvänä. Sipilä myös tuomitsi Venäjän toimet Aleppon pommituksissa.

Keskustan puoluevaltuuston vuosikokous valitsi lauantaina uuden puoluevaltuuston puheenjohtajan. Kolmesta ehdokkaasta äänestyksen voitti 50-vuotias kuopiolainen lääkäri Antti Kivelä. Edellinen puoluevaltuuston puheenjohtaja Jouni Ovaska nousi keskustan puoluesihteeriksi viime kesänä pidetyssä puoluekokouksessa. Valtuuston varapuheenjohtajiksi valittiin Satu Simelius ja Jussi Ylitalo. Vuosikokous jatkuu Torniossa vielä sunnuntain.