Kotimaa

IS selvitti joulun hittituotteet: Suosituin lelu on jo loppuunmyyty – ”Tämä on ihan ykkösjuttu”

Julkaistu:

Muun muassa virtuaalilasit ja robottilelut ovat tänä vuonna haluttuja joululahjoja.
Joulun lähestyessä moni lapsi listaa lahjatoiveitaan ja aikuiset puolestaan listaavat, mitä kaikkia lahjoja on hankittava. Jan Vidfältillä, 32, on selvät sävelet siitä, mitä perheelleen ostaa.

– 2-vuotias poika tykkää Minioneista ja 6-vuotias tytär Frozenista, Vidfält kertoo.

– Vaimolle Muumi-mukeja ja -astioita. Niin kauan, kun pysyy annetun kategorian sisällä, on lahjat helppo ostaa.

Vidfält on saapunut BR-lelujen Forumin myymälään nimenomaan katsoakseen mahdollisia joululahjoja. Myymäläpäällikkö Sofia Nisumäen mukaan etenkin Frozen on edelleen suosittu, vaikka elokuvan ilmestymisestä on kolme vuotta aikaa.


Myös 19-vuotias Inka Kokko tietää, millä aikoo läheisiään ilahduttaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Elektroniikkaa, kuulokkeita, saippuoita, kosmetiikkaa, Kokko luettelee hankintalistalla olevia tuotteita.


Kaupoista kerrotaan, että moni joululahja liittyy tänä vuonna elektroniikkaan. Esimerkiksi virtuaalilasit, robottilelut ja älylaitteet löytyvät tulevana jouluna monen kuusen alta. Myös perinteisemmillä lahjoilla kuten sukilla, kirjoilla ja tuoksupakkauksilla on kuitenkin kysyntää.

Virtuaalilasit elektroniikan hittituote

Tänä vuonna lanseeratut virtuaalilasit ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta, kertoo Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela.

– Tänä vuonna uutuutena ovat virtuaali- eli VR-lasit, joita on monessa hintaluokassa. Uskomme, että virtuaalitodellisuus tulee tänä jouluna näkymään paljon, sillä ihmiset ovat laseista innokkaasti kyselleet ja kokeilleet, kun joissain myymälöissä niitä voi testailla.


Virtuaalilaseista osa on tarkoitettu käytettäväksi älypuhelimen kanssa. Niillä voi katsella esimerkiksi maisemia tai vierailla virtuaalisesti eri paikoissa. Tietokoneeseen liitettävät lasit ovat pelaamista varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alla olevalla videolla testataan Sonyn PlayStation VR-laseja.


Korpelan mukaan suosittuja lahjoja ovat myös älypuhelimet, tabletit, kuulokkeet, bluetooth-kaiuttimet ja pelikonsolit. Myös esimerkiksi näppäimistöt, hiiret ja pelit ja pelituolit ovat kysyttyjä lahjoja.

Vanhojen suosikkien uusi tuleminen

Aina silloin tällöin menneiden vuosien suosikit nousevat takaisin pinnalle. Tänä vuonna esimerkiksi Pokémon-tuotteet ovat käyneet niin hyvin kaupaksi, että toimitusvaikeuksia on maailmanlaajuisesti, kertoo BR-lelujen Forumin myymälän myymäläpäällikkö Sofia Nisumäki.

– Pokémon on järisyttävän iso buumi. Etenkin korttien suosio räjähti käsiin, Nisumäki kertoo.


Vanhan suosikin paluu nähtiin myös kirjallisuudessa, kun uusi Harry Potter -kirja julkaistiin kesällä. Suomennos kirjasta, joka on oikeastaan näytelmän käsikirjoitus, julkaistiin syksyllä. Suomalaisen kirjakaupan myymäläpäällikkö Anu Ilomaa uskoo kirjan olevan myös suosittu lahja.


Hyvinvointitrendi jatkuu

– Innostus terveelliseen ruoanlaittoon ja hyvinvointiin näkyy muun muassa spiraalileikkurin, joka on laite, jolla voi tehdä vihanneksista ja juureksista pastamaista nauhaa, blendereiden sekä aktiivisuusrannekkeiden ja urheilukellojen suosiossa, kertoo Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela.

Myös urheilukauppa Intersportissa on pantu merkille ihmisten kiinnostus hyvinvointiin ja kehonhuoltoon.

– Kehonhoitojutut kuten foamrollerit ja hierontapallot ovat varmasti suosittuja, uskoo Mikonkadun myymälän kenkäosaston vastaava Juho Koivistoinen.

Foamrollerit ovat olleet jo muutaman vuoden pinnalla ja niiden myynti on ollut Koivistoisen mukaan tasaisessa kasvussa. Nähtäväksi jää, tuleeko niistä tänä jouluna kuitenkaan yhtä isoa hittituotetta kuin piikkimatosta aikanaan.


Pehmeät paketit pitävät pintansa

Stockmannin Itiksen tavaratalon myyntipäällikkö Eeva-Maija Laakso kertoo, että pehmeät paketit ovat aina suosittuja lahjoja.

– Yöasuihin nojataan paljon ja myös kashmirneuleet ovat suosittu lahja, samoin kuin alusvaatteet ja erilaiset sukkapaketit.

Myös erilaiset kerrastot ovat suosittu joululahja, kertoo Intersportin Mikonkadun myymälän tekstiiliosaston vastaava Hanna-Leena Niemelä.

– Perinteisesti meillä on ollut myydyimpiä kerrastot joululahjoiksi. Varsinkin saumattomat kerrastot ovat nyt tulleet suosituiksi, samoin kuin merinovillaiset kerrastot. Merinovilla ei kutise, kerrastot ovat kevyitä ja hengittäviä ja ne ovat myös kivan värisiä eikä tylsää perinteistä mustaa, vaan se on ihan nätti asu.

Suosituimmat lelut ovat interaktiivisia

Hatchimals-lelut ovat tänä vuonna olleet erittäin suosittuja ja niitä todennäköisesti löytyy myös monen lapsen lahjapaketista, uskoo BR-lelujen myyntipäällikkö Johanna Lehtonen.

– Kyseessä on muna, josta kuoriutuu elektroninen lintu. Tämä on ihan ykkösjuttu – en tiedä olenko aiemmin tavannut tällaista hittiä. Valitettavasti se on aika kovasti loppuunmyyty, toivottavasti saadaan pieniä eriä vielä jossakin kohtaan.

Suosittu lelu on myös elektroninen Zoomer-robottikoira. Paristokäyttöinen koira osaa muun maussa haukkua, tanssia ja heilua.

Verkkokauppa.comin myyntijohtajan Markus Pätilän mukaan Ryhmä Hau -tuotteet ovat lasten keskuudessa pidettyjä.


Klassikkotuotteiden suosio ei hiivu

Erilaiset tuoksut ja tuoksupaketit ovat suosittuja lahjoja vuodesta toiseen, myyntipäällikkö Eeva-Maija Laakso Stockmannilta kertoo.


Internetin ja erilaisten e-kirjojen aikakaudella perinteiset kirjat ovat edelleen suosittu lahja, kertoo myymäläpäällikkö Anu Ilomaa Suomalaisesta kirjakaupasta.

– Joulun suosituimmat lahjat ovat Finlandia-voittajien teokset, niitä paljon kysytään ja myydään. Muuten tämän joulun myydyimpiä tulevat varmasti olemaan uusin Harry Potter. Ilkka Remes, Jari Tervo ja Miika Nousiainen ovat myydyimpien top 3 -listalla.

Tietokirjapuolella kiinnostusta ovat herättäneet urheilijoiden ja muusikoiden elämänkerrat. Lapsille ostetaan jouluna yleensä vanhoja klassikoita.

– Lasten kirjoissa myyvät perinteisesti Tatu ja Patu ja Mauri Kunnakset. Lastenkirjoista klassikot ja suositut hahmot menevät kaupaksi.

Vaikka leluissa interaktiivisuus on kova juttu, myös kestosuosikeilla kuten Legoilla riittää kysyntää. Joululahjaksi ostetaan yleensä isompi paketti.

– Esimerkiksi Lego Friends huvipuisto, on ollut kova hitti, BR-lelujen Johanna Lehtonen sanoo.


Tiedätkö jo, mitä aiot ostaa joululahjaksi? Entä mitä itse haluaisit saada lahjaksi? Keskustele alla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt