Yle: Sipilän sukulaisten firma sai tilauksen Terrafamelta – kaivos sai hiljattain valtion rahaa

Yle kertoo, että Sipilän enojen, serkkujen ja lapsien omistama yritys sai Terrafamelta tilauksen.

Pääministeri Juha Sipilä lähdössä kaivoskierrokselle monimetalliyhtiö Terrafamen kaivokselle Sotkamossa maanantaina 14. marraskuuta 2016.

25.11.2016 15:58

Yle kertoo, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö Fortel Invest omistaa osuuden kajaanilaisesta metalliyhtiöstä, joka on saanut merkittävän tilauksen valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta.

Sipilän lasten sijoitusyhtiö omistaa Katera Steel -yhtiöstä viisi prosenttia. Muut omistajat ovat Sipilän enoja ja serkkuja, Yle kertoo.

Katera Steel -yhtiön edeltäjä on Hitsaus- ja levytakomo Ky, jonka Sipilän isoisä perusti vuonna 1961.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti antaa Terrafamelle 100 miljoonan euron lisärahoituksen kaksi viikkoa sitten.

– Alasajovaihtoehto on nyt kyllä haudattu sinne taakse. Nyt lähdetään siitä, että tehdään tämä projekti loppuun ja saadaan ympäristön kannalta kestävä toiminta pystyyn, Sipilä sanoi tuolloin.

Ylen mukaan Katera Steelin saaman tilauksen arvo on alle puoli miljoonaa euroa.

Ylen tavoittama Katera Steelin omistaja Markku Jauhiainen kertoi, että edellisen kerran yritys on tehnyt töitä kaivokselle tehty vuosina 2012 ja 2013. Katera Steel teki tehtaan rakentamiseen liittyvää työtä Talvivaaralle.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kansan Uutiset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?