Puotilan puukotuksesta epäilty mielentilatutkimukseen

rac

Julkaistu:

Epäilty 1991 syntynyt mies myönsi tappaneensa itselleen tuntemattoman vanhuksen, mutta vaati päästä mielentilatutkimukseen. Käsittely jatkuu tutkimuksen jälkeen.
Henkirikos tapahtui Helsingin Puotilassa 31. heinäkuuta. Vuonna 1991 syntyneen miehen epäillään puukottaneen itselleen entuudestaan tuntematonta, vuonna 1930 syntynyttä miestä. Vanha mies kuoli lukuisten keittiöveitsen iskujen seurauksena tapahtumapaikalle. Teolle ei ole löytynyt minkäänlaista motiivia.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen luonnehti tekoa raa’aksi ja vaati syytetylle vankeusrangaistusta taposta.

– Minimirangaistus on 8 vuotta, maksimi 12. Jostain siltä väliltä, Hämäläinen kommentoi rangaistuksen pituutta.

Epäilty myönsi teon kuvauksen oikeaksi oikeudessa, mutta vaati päästä mielentilatutkimukseen. Epäillyn puolustuksen mukaan mies ei muista tapahtumista mitään. Miehen avustaja Kristiina Kenttä vaati lähettämään tämän mielentilatutkimukseen, mihin oikeus myös suostui. Mies pidetään edelleen vangittuna.

– Se mikä on hänen syyntakeisuutensa, jää lääkäreiden selvitettäväksi. Missään nimessä hän ei ole toiminut kaikissa sielun ja ruumiin voimissa, Kenttä totesi.

Oikeudessa todistaneet henkilöt kertoivat oikeudessa, että mies oli käyttäytynyt puistossa hyvin sekavasti.

Oikeudenkäynnin loppupuolella epäilty itse kertoi viimeisen muistikuvansa olleen sen, kun hän oli heinäkuussa ollut festareilla ystäviensä kanssa.

– Sitten napsahti. Heräsin Kellokoskelta ja minulle kerrottiin, että minua epäillään taposta. Olen isä ja tähän asti yksinhuoltaja. En ikänä selväjärkisenä tekisi tällaista tekoa, kyyneliin puhjennut epäilty kertoi värisevällä äänellä.

Asian käsittely jatkuu, kunhan epäillyn mielentilatutkimus on valmistunut.