Puotilan epäillyn surmaajan kiinni ottanut poliisi todisti oikeudessa – ”Katse oli poissaoleva ja sekavan oloinen”

Julkaistu:

Vuonna 1991 syntyneen, sekavassa tilassa olleen miehen epäillään puukottaneen itselleen tuntemattoman vanhuksen viime kesänä Helsingin Puotilassa.
Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläisen mukaan epäilty mies surmasi vuonna 1930 syntyneen miehen parillakymmenellä keittiöveitsen iskulla.

Syyttäjä luonnehti tekoa raa'aksi ja vaatii syytetylle vankeusrangaistusta taposta. Epäillyn puolustuksen mukaan mies ei itse muista tapahtumista mitään.

Tapauksessa todistajana kuullun nuoren naisen mukaan epäilty mies oli käyttäytynyt hyvin sekavasti. Nainen istui puistossa penkillä poikaystävänsä kanssa, kun epäilty käveli ohi.

Nainen kertoi, että ilman kenkiä kulkenut, shortseihin ja t-paitaan pukeutunut mies puhui sekavia, eikä tämän kovaäänisestä puheesta saanut selvää.

– Hän puhui sekavia, en ymmärtänyt mitä hän puhui. Kun hän oli meidän kohdalla, näin kädessä veitsen, nainen kertoi.

Naisen mukaan mies piteli veistä käsivarttaan vasten terä ylöspäin. Naisen kertoman mukaan näytti siltä, että mies yritti kätkeä veistä.

– Sitten hän käänsi kädet ja kasvot taivaaseen, mumisi ja lähti juoksemaan.

Tämän jälkeen nainen poikaystävineen poistui paikalta ja soitti hätäkeskukseen.

– Katse oli poissaoleva ja sekavan oloinen. Kertoi tappaneensa linnun. Hymähti ja sanoi, että se oli varis, kertoi puolestaan todistajana kuultu ja epäillyn kiinniottoon osallistunut poliisi.

– Poliisiautossa häneltä kysyttiin, että tietääkö hän miksi on täällä. Hän kertoi poimineensa marjoja ja katkaisseensa varikselta pään, kertoi toinen poliisi.

Kiinnioton jälkeen mies kuljetettiin terveysviranomaisten huomaan.