Liikennemerkki irvaili nurmolaisille: ”Lisättiin varmistamaan liikenteen sujumista ” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Liikennemerkki irvaili nurmolaisille: ”Lisättiin varmistamaan liikenteen sujumista ”

Seinäjoen itäinen ohikulkutie avattiin liikenteelle keskiviikkona. Samalla Nurmon maailmanpyöräksi ristittyyn eritasoliittymään näytti ilmestyvän erikoinen liikennemerkki.

Uuteen risteykseen ilmestyi hauska liikennemerkki.­

17.11.2016 17:51

Keskiviikkona avattiin liikenteelle Rengonkylästä Nurmoon oikaiseva Seinäjoen itäinen ohikulkutie. Etelä-Pohjanmaan valtaväylää on maakuntalehti Ilkan mukaan hahmoteltu 1970-luvulta saakka.

Keskiviikkona Liikennevirasto julkaisi projektin Facebook-sivuilla kuvan kieli poskessa kiertoliittymään pystytetystä liikennemerkistä.

Eritasoliittymään ohjaavassa kyltissä ohjeistetaan erikseen nurmolaisia: ”Nurmolaiset max. 3 kierrosta.”

Liikenneviraston mukaan Nurmon maailmanpyöräksi kutsutun eritasoliittymän tarkoitus on sujuvoittaa liikennettä Seinäjoen ja Lapuan välillä sekä poistaa Keski-Nurmontien liikennevirtaa katkova valoristeys.

Myös kyseisen nurmolaiset huomioivan kyltin tarkoitus oli Facebook-päivityksen mukaan sama: varmistaa liikenteen sujuvuus kiertoliittymässä.

Ilmakuva ”Nurmon maailmanpyörästä”.­

Päivää myöhemmin torstaina Liikennevirasto kertoi kuitenkin Facebook-sivuillaan, että piruilevan liikennemerkin elo oli päättynyt lyhyeen: ”Ikävä kyllä jouduimme poistamaan tämän liikennemerkin ylemmän virkamiehen määräyksen vuoksi.”

Seinäjoen itäisen ohikulkutie -hankkeen viestinnän projektipäällikkö Marko Sykkö kertoo, että Facebookissa julkaistun liikennemerkkikuvan takana on urakoitsijan käytännön pila nurmolaisten kustannuksella.

– Urakoitsija laittoi sen sinne siksi aikaa, kun otettiin kuva. Se oli tarkoitus jakaa Facebookissa kevennyksenä ja huumoripläjäyksenä, Sykkö kertoo.

Tiehankkeessa on ollut mukana paljon paikallista väkeä, jotka Sykön mukaan ymmärtävät hyvin, mistä liikennemerkkivitsissä oli kyse.

– Tiedettiin, että paikalliseen väestöön voi purra tuollainen vitsi. Tämä on sellaista perinteistä suomalaista paikkakuntien välistä keljuilua huumorimielellä, Sykkö sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?