Stubb poissaoloistaan eduskunnassa: ”Ainahan nämä ovat vaikeita valintoja” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Stubb poissaoloistaan eduskunnassa: ”Ainahan nämä ovat vaikeita valintoja”

Alexander Stubb kommentoi poissaolojaan Facebookissa.

Alexander Stubb kommentoi poissaolojaan Facebookissa.

Julkaistu: 17.11.2016 12:03

Uusi Suomi kertoi eilen, että ex-ministeri ja ex-puheenjohtaja Stubb on syksyllä ollut vain noin joka toisessa eduskunnan istunnossa.

Ex-puheenjohtaja ja ex-ministeri Alexander Stubb (kok) on ollut paljon pois eduskunnan syyskauden istunnoista, kertoi Uusi Suomi.

Uusi Suomi oli laskenut, että eduskunnassa on ollut 32 istuntoa ja Stubb oli ollut pois 15 kertaa.

Eduskunnan poissaolojen syynä ovat sairaus, perhevapaa tai muu poissaolo, ja Stubbilla on aina syynä ollut ”muu poissaolo”.

Stubb kertoi Facebookissa, että hän on käynyt syksyn aikana Lontoossa, Haagissa, Varsovassa, Frankfurtissa ja Hong Kongissa.

– Kansainvälisiä puheenvuoro- ja haastattelupyyntöjä tulee paljon. Suurimmasta osasta joudumme eduskuntatyön takia kieltäytymään, mutta on myös tilaisuuksia, joihin kannattaa ilman muuta mennä puhumaan ja kuuntelemaan, Stubb kirjoitti Facebookissa.

Stubb luetteli antamiaan haastatteluja kansainväliselle medialle ja tapaamiaan merkkihenkilöitä. Hän kertoi käyvänsä loppuvuodesta vielä ainakin Berliinissä ja Brysselissä.

– Nämä kaikki matkat ja edustukset merkitään eduskunnassa merkinnällä ”muu poissaolo”. Ainahan nämä ovat vaikeita valintoja. Yritän parhaani mukaan löytää sopivan tasapainon. Pidän tärkeänä, että Suomen ääni kuuluu kansainvälisillä foorumeilla. Pidän yhtä tärkeänä, että meillä täällä koto-Suomessa on tuntosarvet siitä, mitä maailmassa tapahtuu, Stubb kirjoitti.

Stubbin Facebook-päivitys kokonaisuudessaan löytyy upotettuna tämän artikkelin lopusta.

Vain kahdella muulla kansanedustajalla yli kymmenen poissaoloa

Stubb tunnusti, että osa poissaoloista johtui myös hänen osallistumisestaan Havaijin teräsmieskisaan.

– Haagin matkan maksoi eduskunta. Kaikki muut matkat ovat joko järjestäjien tai itseni kustantamia, Stubb muistutti Facebookissa.

Kansanedustajat voivat melko vapaasti säädellä omaa kalenteriaan. Edellinen kansainvälisiin asioihin selkeästi panostanut kansanedustaja oli Kimmo Kiljunen (sd).

IS kävi läpi syyskauden poissaolot.

Stubbin jälkeen eniten poissaoloja muun syyn takia oli kansanedustaja Pentti Oinosella (ps) ja kansanedustaja Hanna Mäntylällä (ps). Oinosella poissaoloja oli 12, Mäntylällä 10.

Kansanedustaja Jukka Kopralla (kok) ja kansanedustaja Antero Vartialla (vihr) syyskauden poissaoloja oli kuusi, ja neljä kansanedustajaa on ollut pois istunnosta viisi kertaa.

Jos et näe upotettua Facebook-päivitystä yllä, voit lukea sen täältä.