Humalainen traktorimies tukki Talvivaaraan johtavan tien Sipilän vierailun aikana – törmäsi lopulta poliisiautoon - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Humalainen traktorimies tukki Talvivaaraan johtavan tien Sipilän vierailun aikana – törmäsi lopulta poliisiautoon

Traktoria kuljettanut mies esti ensin ohittamisen ylämäessä, siirtyi vastaantulevien kaistalle, ajoi ojaan, palasi tielle ja törmäsi lopuksi traktorillaan poliisiautoon.

14.11.2016 19:36

Sotkamossa syntyi ruuhkaa harvinaisesta syystä aamupäivällä maanantaina Talvivaarantiellä, kun mies ajoi traktorilla keskellä tietä. Hänen perässään oli useita autoja, jotka eivät päässeet ohitse.

Kainuun Sanomien mukaan kyseessä oli yhden miehen mielenilmaus Talvivaaran kaivosalueelle johtavalla maantiellä. Trakroriin oli kiinnitetty erinäisiä banderolleja. Pääministeri Juha Sipilä oli samaan aikaan vierailulla Talvivaarassa Terrafamen kaivoksella.

Ylämäessä useita autoja jonossa – joukossa rekkoja

Poliisi sai maanantaina aamupäivällä tilanteesta hätäkeskukselta ilmoituksen. Kun poliisipartio saapui paikalle, loivassa ylämäessä oli jonossa useita autoja lähes pysähdyksissä. Pahinta oli, että ruuhkassa oli myös viisi rekkaa.

Etummaisena jonossa oli poliisin mukaan traktori, joka ajoi hyvin hiljaisella vauhdilla eteenpäin.

Toinen autossa olleista poliiseista nousi ulos autosta ja näytti traktorin kuljettajalle pysähtymismerkkiä.

Siirtyi vastaantulevien kaistalle

Traktorin kuljettaja ohjasi yllättäen traktorin vastaantulevan liikenteen kaistalle.

Poliisi siirtyi samalle kaistalle ja näytti kädellään pysähtymismerkkiä. Traktorin kuljettaja ajoi kohti poliisimiestä ja kiersi poliisi noin metrin päästä vasemmalta.

Törmäsi poliisiautoon

Poliisipartio ajoi poliisiauton sen jälkeen uudestaan traktorin etupuolelle.

Traktorin kuljettaja ajoi traktorin keulaosan hiljaisella vauhdilla poliisiauton oikeaan takakulmaan. Törmäyksestä tuli poliisiautoon vähäiset vauriot.

Poliisi puhallutti

Kuljettaja ajoi traktorilla vielä ojaan ja peruutti sieltä tielle. Poliisipartio puhallutti kuljettajan ja puhalluskokeen tulos ylitti rattijuopumuksen rajan.

– Keski-ikäinen mies on otettu kiinni. Hän on nyt Kajaanissa. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta, rikosylikonstaapeli Juha Lämsä kertoo Ilta-Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?