Kalle Keskinen tunnusti talousrikoksensa ja välttyi vankilalta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kalle Keskinen tunnusti talousrikoksensa ja välttyi vankilalta

Kalle Keskinen menossa käräjäoikeuden istuntoon asianajajansa kanssa viime vuonna.

Julkaistu: 9.11.2016 21:30

Tunnetun festivaali- ja tapahtumajärjestäjän talousrikostuomio lieveni hovioikeudessa ehdottomasta ehdolliseksi.

Promoottori Kalle Keskinen, 36, tuomittiin Vaasan hovioikeudessa vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Syyttäjä ja Keskinen saavuttivat sopimuksen juuri ennen hovioikeuskäsittelyä pidetyssä syyteneuvottelussa. He pääsivät yhteisymmärrykseen rikoksista, jotka Keskinen sitten tunnusti ja sai siitä hyvästä lievennystä rangaistukseensa.

Kun syyttäjä lisäksi luopui osasta syytteitä, niin Keskisen vankeustuomio aleni puolella vuodella. Samalla se muuttui ehdottomasta ehdolliseksi eli Keskinen välttyy vankilalta.

Hovioikeudessa Keskinen tuomittiin törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä velallisen petoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä veropetoksesta. Teot tapahtuivat vuosina 2009–2014.

Rikoksissa oli kyse muun muassa mittavista varojen siirroista Keskisen eri yhtiöiden välillä. Hovioikeus katsoi, ettei kyse kuitenkaan ollut tietoisesta järjestelystä yhtiöiden velkojien vahingoksi tai henkilökohtaisen hyödyn tavoittelusta.

Kyse oli hovioikeuden mukaan lähinnä hyväksyttävyyden rajat ylittäneestä pyrkimyksestä pelastaa liiketoiminta. Siirroilla oli tarkoitus mahdollistaa mm. kesien 2009 ja 2010 Seinäjoen Vauhtiajot ja kesän 2013 Visulahden juhannus.

Korvaukset maksettu

Keskinen on sopinut korvauksista entisten yhtiöidensä konkurssipesien kanssa. Tuomiosta ilmenee, että hän on myös maksanut velkansa verottajalle sekä yhä jatkavalle Loud’n Live Promotions -yhtiölle.

Hovioikeus vapautti Keskisen maksamasta myös käräjäoikeudessa tuomittua rikoshyötyä. Lisäksi hänelle määrätty liiketoimintakielto lyheni kolmevuotiseksi. Se päättyy 8. toukokuuta 2018.

Keskinen itse korosti IS:lle hovioikeuden tuomion jälkeen lähettämässään sähköpostikommentissa juuri sitä, ettei hän hyötynyt sotkuissa taloudellisesti.

– Olen tehnyt virheitä, mutta olen myös pyrkinyt virheeni korjaamaan. Kaikki velvoitteet on hoidettu. Haluan nyt keskittyä täysillä nykyhetkeen ja tuleviin positiivisiin haasteisiin, Keskinen kirjoitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?